Parklarda ışıklar gündüz de yanıyor

Van'da bazı parklarda, gündüz saatlerinde aydınlatma lambalarının yanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Özellikle Akköprü Deresinin hemen yanında bulunan parkta birçok kez aydınlatma lambalarının gündüz yandığını belirten vatandaşlar, soruna çözüm bulunması gerektiğini vurguladılar.

Parklarda ışıklar gündüz de yanıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve iki etap şeklinde vatandaşların hizmetine sunulan Akköprü Parkı'nda aydınlatma lambalarının gündüz saatlerinde de yanması vatandaşlar tarafından tepkiye neden oluyor.

Son dönemlerde Akköprü Parkı'nda aydınlatma lambalarının gündüz vaktinde de yandığını belirten vatandaşlar, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak duruma et atmalarını istedi. Kamu mallarının israf edilmemesi ve israfın önüne geçilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, boş yere yanan aydınlatmalardan dolayı büyük bir israf yaşandığını vurguladılar.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan 2015 yılında ikinci etabı tamamlanarak hizmete sunulan Akköprü Parkı'nda birçok kez aynı durumla karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, belediye yetkililerinin konuyla alakalı daha duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.

Mahalle sakinleri ise, yapılan bu duyarsızlığın milli servete büyük zarar verdiğini ve ışık kirliliği oluşturduğunu söyleyerek, yetkililerin bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Malum devir ekonomi ve tasarruf devri. Başta kurumlar olmak üzere herkesin tasarruf yapması ve bir kuruşun bile hesabını yapması gerekiyor. Boşa harcanacak tek bir kuruş bile lüksümüz yok. Buna rağmen özellikle de belediyelerimizde korkunç bir israf var. Akköprü Parkı'nda neredeyse her gün gündüz saatlerinde aydınlatma lambaları sürekli yanıyor. Yetkililerden bu soruna el atmalarını bekliyoruz" ifadelerine yer verdiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2024, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER