PFDK'dan Vanspor FK'ya ceza…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 2023-2024 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve normal sezonu 75 puanla ikinci sırada tanımlayarak Play-Off üçüncü turunda 1461 Trabzon FK'ya 3-1 mağlup olan Vanspor'a 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 77 bin TL para cezası verildi.

PFDK'dan Vanspor FK'ya ceza…

Pazartesi günü Van'da oynanan Play-Off 3. Tur ikinci maçında Vanspor Futbol Kulübü taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı PDFK'ya sevk edilmişti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 30.05.2024 tarih ve 87 sayılı toplantısında almış olduğu karar gereği 1461 Trabzon FK maçında taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Vanspor'a 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 77 bin TL para cezası verildi.

Özellikle bu sezon sık sık ağır para cezaları alan Vanspor, Play-Off 3. Tur ikinci maçında yaşanan olaylardan dolayı da ceza aldı. 1461 Trabzon FK maçında yaşanan olaylardan dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 77 bin TL para cezası alan Van temsilcisi, bu kapsamda 2024-2025 futbol sezonunda sahasında oynayacağı ilk maça taraftarından yoksun çıkacak.

Konuyla alakalı TFF tarafından yapılan açıklamada, "Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, 27.05.2024 tarihinde oynanan Acnturk Sigorta Vanspor FK-1461 Trabzon FK TFF 2. Lig Play-Off müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 21 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor FK Kulübü görevlisi Osman Yıldırgan'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2024, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER