Şabu: Doğru adaylarla yola çıkacağız

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi partiler çalışmalarına ağırlık verdi. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Naif Şabu, seçim çalışmaları kapsamında STK temsilcilerini, esnafları ve vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda gazetemizi ziyaret eden Başkan Şabu, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde doğru adaylarla ve kazacaklarına inandıkları kişilerle yola çıkacaklarını vurguladı.

Şabu: Doğru adaylarla yola çıkacağız

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Naif Şabu ve beraberindeki Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Kaya Ortasaç, Teşkilat Başkanı M. Salih Taşdemir, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Oğhan, Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Şahin, STK'larla İlişkiler Başkanı Mahmut Çobanözü, Tanıtım ve Medya Başkanı Rıdvan Katar ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Bişar Ulutaş ile görüştü. Van ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Şabu, yerel seçimler kapsamında çalışmalarına ağırlık verdiklerini  söyledi.

Yerel seçimlerde beklentilerin üzerinde bir başarı yakalayacaklarına inandıklarını belirten Şabu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bunun altyapısını hazırladıklarını ifade etti. 2-3 ilçe hariç diğer ilçelerde teşkilatlandıklarını tamamladıklarını ve çalışmalarına start verdiklerini söyleyen Şabu, yerel seçimlerden yüzlerinin akıyla çıkacaklarını vurguladı.

Mart ayındaki yerel seçimler öncesi projeleri olan, liyakat, ehliyet ve bilgi sahibi kişilerle yola çıkacaklarını ifade eden Şabu, partileri basamak olarak kullanmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değinen Başkan Şabu, Müslüman ülkelerin artık kalıcı ve somut adımlar atması gerektiğini belirterek, İsrail'i caydıracak, zulmü durduracak bir politika izlenmesi gerektiğini vurguladı.

"2024 SEÇİMLERİNDEN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKACAĞIZ"

Van İl Başkanlığı'na atandıktan sonra görev dağılımı yaptıklarını ve çalışmalarına başladıklarını belirten Şabu, "Biz teşkilatımızı kurduktan sonra, arkadaşlarımızla birlikte görev dağılımı yaptık. İnşallah bundan sonra ilçelerimize daha fazla zaman ayıracağız. İlçelerimizdeki çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldıktan sonra aday adayımızın tespitiyle ilgili çalışmalarımızı devam edecek. Biz önümüzdeki seçimde Allah'ın izniyle Van'da beklediğimizin üzerinde bir başarı ile belediye başkanlığını kazanmış olacağız. Şimdilik arkadaşlarımızla beraber bunun altyapısını oluşturuyoruz. Hangi ilçede, hangi adayımız daha başarılı olacağı konusunda çalışmalarımız sürdürüyor ve bununla ilgili tespitlerimizi yapıyoruz. İnşallah 2024 yerel seçimde yüzümüzün akıyla bu işin içerisinden çıkacağız. 2-3 ilçemiz hariç diğer ilçelerimizin tamamında teşkilatlarımızı tamamladık. Teşkilatı olmayan ilçelerimizin de atamalarını kısa süre içerisinde yapacağız. Sonraki süreçte ilçelerimizin belediye başkan aday adaylarını tespit edeceğiz. O aday adaylarımızı genel merkezimize bildireceğiz. Genel merkezimiz bu aday adaylarıyla ilgili gerekli araştırmasını yapacak. Kamuoyu yoklaması yapacak. Anketler yaparak, en başarılı olacağına inandığımız isimlerle yola çıkacağız" dedi.

"PARTİLERİ BASAMAK OLARAK KULLANAN İNSANLAR VAR"

Parti olarak aday adaylarından projelerini talep edeceklerini söyleyen Şabu, "Aday adaylarımızdan yol haritası ve düşüncelerini dinleyeceğiz. Aday gösterdiğimiz yerde oranın kronikleşmiş sorunları nelerdir? Onları tespit edip bize getirilmesini talep edeceğiz. O çalışmaları gördükten sonra aday adaylarımız hakkında bir kanaat oluşturacağız. Hangi arkadaşımız bu meseleye vakıfsa, liyakat sahibi, ehliyet sahibi ise onu aday göstereceğiz. Partileri basamak olarak kullanan insanlar var. Biz Yeniden Refah Partisi olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse böyle yanlış bir hesabın içerisine girmesin. Partimizin bir misyonu ve davası var. Partimizin hakikaten olmazsa olmazları var. Belirli ilkeleri var. Buna uyum sağlamayan, bu kriterleri taşımayan adaylar zaten bizim adayımız olmayacak" diye konuştu.

"İSRAİL'İ KINAMAK, LANETLEMEK YETMİYOR"

Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değinen Başkan Şabu, "Gazze'de büyük bir dram var. Müslümanlar olarak hepimizin yüreği yanıyor. Fakat bana göre birçok Müslüman ülke bu konuda kendi üzerine düşeni yapmadı. Çok yetersiz kaldılar. Dolayısıyla bazı Müslüman ülkeler Gazze'deki soykırıma adeta seyirci kaldılar. Bir takım söylemlerle, kınamalarla bu işi yatıştırmaya çalıştılar. Gazze'de bugün 15 binin üzerinde insan şehit edildi. Ölenler Müslümandır ve insandır. Sadece İsrail'i kınamak, lanetlemek yetmiyor. Bu yöntem İsrail'in saldırılarını durdurmadığı gibi, gittikçe cesaretini attırıyor. Artık söylem değil, eylem zamanıdır. Müslüman ülkelerin bir araya gelerek, Gazze için eyleme geçmesi gerekiyor. Fakat böyle bir şey göremiyoruz. Bu savaş büyük İsrail devletinin bir aşamasıdır. Bir adımıdır. İleriki süreçte de Müslüman ülkelerinin üzerinde aynı politikayı, aynı zulmü sergileyecekleri kanaatindeyim. Onun için Gazze için Müslümanların bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Karşı koyması lazım. Sadece söylemde bırakmaması gerekiyor. Müslüman ülkelerin eylem olarak yapması gereken ne varsa yapması lazım. 15-20 bin insan şehit ediliyor. Biz halen kınamayla, benzeri söylemlerle İsrail'i durduracağımızı zannediyoruz. Artık kalıcı ve somut adımların atılması gerekiyor. İsrail'i caydıracak, bu zulmü durduracak bir politika izlenmelidir" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER