Şabu: Emeklileri hayal kırıklığına uğrattılar

Yeniden Refah Partisi Van İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Divan toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, emekliler yılı ilan edilen 2024'te emeklilerin hayal kırıklığına uğratıldığını vurguladı.

Şabu: Emeklileri hayal kırıklığına uğrattılar

Yeniden Refah Partisi Van İl Divan Toplantısı, Tuşba ilçe binasında gerçekleştirildi.  Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu'nun yanı sıra parti temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıya, partililerde de yoğun katılım sağladı.

İl Divan Toplantısında konuşan ve emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, emekliler yılı olarak ilan edilen 2024 yılının emeklilerin en çok yokluk ve kıtlığa mahkûm edildiği bir yıl olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

"10 BİN -12 BİN MAAŞLA EMEKLİ GEÇİNSİN DİYENLER HANGİ MAHŞERİ VİCDANLA BUNU İZAH EDEBİLİYORLAR?"

Emeklilerin açlık ve yoksulluk sınırı altında bir maaş almaya mecbur bırakıldığını söyleyen Şabu, "Sayın Cumhurbaşkanı 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan ederken, emeklileri heyecanlandırmış ve emeklilerin yüzünü güldürecek bir yıl olacağı beklentisine sevk etmişti. Zira 2023 yılında defalarca 'Emeklilerimizi üzdük' ifadesini kullanarak 2024 yılında kayıplarını telafi edecek bir ilave artışın olacağını ifade etmişlerdi. Ancak emekliler yılı olarak ilan ettiği 2024 yılında emeklilerin en çok yokluk ve kıtlığa mahkûm edildiği bir yıl olarak tarihe geçti. Sayın Cumhurbaşkanı her fırsatta emekli ve çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini söylese de emekli %75'lerde olan enflasyon altında nasıl ezildiğini bizzat yaşayarak görüyor. Yoksulluk ve açlık sınırı altında maaş almaya mecbur bırakılan ve insan onuruna yakışmayan bu hayatı emeklisine reva gören zihniyet utanmalıdır. Bir tarafta ev kiralarının 10 bin - 20 bin üzerinde olduğu, diğer taraftan mutfak masraflarının artarak devam ettiği ve her şeyin ateş pahası olduğu bir ülkede 10 bin -12 bin maaşla emekli geçinsin diyenler hangi mahşeri vicdanla bunu izah edebiliyorlar? Anlamak mümkün değil!" dedi.

"BİZİ YÖNETENLER DE 2 BİN TL'NİN HESABINI YAPMAYA DEVAM ETSİNLER"

Emeklilerin çok ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Başkan Şuba, "Her türlü Fakru zaruret içinde yaşam mücadelesi veren emekli, yaşamıyor adeta oksijen çadırında nefes almaya çalışıyor. Eskiden bir emekli yılda en az bir veya iki defa seyahate çıkarken şimdi emekli, bırakın seyahate çıkmayı ayda iki defa çarşı pazara çıkacak imkânı bile bulamıyor. Bu acı gerçekler göz önünde dururken, ülkeyi idare edenler emekliye verecekleri 2 bin TL için aylardır toplantı üstüne toplantı yapıyorlar. 2 bin TL'nin devlete yükünü hesaplayanlar. 2 -3 hatta 5 maaş alanların devlete yükünü hesaplamıyorlar. Holdinglere, rantçılara % 50 verilen faiz devlete yük olmuyor, milyarlarca lira vergi affından faydalanan imtiyazlılar devlete yük değil de emeklinin alacağı 2 bin TL yük oluyor. Bu zihniyete göre 16 milyon emekli sürünse de, sömürülse de fakru zaruret için kıvranmaya mahkûm edilse de önemli değil, yeter ki imtiyazlılar rahat yaşasın, ayaklarını üst üste atarak % 50'ye varan faizlerle servetlerine servet katsınlar. Bizi yönetenler de 2 bin TL'nin hesabını yapmaya devam etsinler. El insaf! El insaf! El insaf!" diye konuştu.

"ERBAKAN ADİL BİR PAYLAŞIMLA VATANDAŞINA SAHİP ÇIKTI"

Başbakan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adil bir paylaşımla vatandaşlara sahip çıktığını vurgulayan Başkan Şabu, "Milli Görüşün lideri, 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan emekli, çalışan ve BAĞ-KUR'luya % 100 + 200 + 300 zam verirken devlete yük olacağının hesabını yapmadı. Devleti ve milleti sömüren, devletin imkânlarını hortumlayan, %50 faizle saltanat süren imtiyazlı hoµldinglerin hortumlarını keserek adil bir paylaşımla vatandaşına sahip çıktı. Ayrıca 11 aylık kısa bir sürede ilk defa denk bütçe oluşturan bir hükümet olarak tarihe geçti. Bütün bunları yaparken her gün yeni yeni vergilerle de vatandaşlarını ezmedi.  Çözümü de faizde değil, önce Allah'ın yardımında sonra da adil düzenin bereketli düzeninde aradı" ifadelerini kullandı.

İl Divan Toplantısı akabinde basına kapalı olarak devam etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER