Şabu: Filistin halkı bayram yaşayamıyor

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile birçok İslam ülkesinde insanların bayram telaşı içinde olduğunu belirterek, "Filistin ve Gazze halkı İsrail zulmü altında inim inim inliyor. Böyle bir ortamda coşkulu bir bayram kutlamak mümkün değil" dedi.

Şabu: Filistin halkı bayram yaşayamıyor

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, Pazar günü tüm İslam aleminde kutlanacak olan Kurban Bayramı vesilesiyle gazetemize açıklamalarda bulundu. Özellikle Gazze'de yaşanan insanlık dramına değinen Başkan Şabu, bayramın Gazze halkının kurtuluşuna vesile olması dileğinde bulundu.

Mübarek Kurban Bayramı'na kendilerini kavuşturan Yüce Mevla'ya hamd eden Başkan Şabu, "Bayramlar; milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının, yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine ve pekişmesine vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Bugünlerde sevgi ve dostluklar geliştirilmeli, kırgınlık ve dargınlıklar giderilmeli, büyükler küçüklere sevgi, küçükler büyüklere saygı göstermeli. Başta anne ve babalar olmak üzere yakın ve uzak akrabalar, şifa bekleyen hastalar, huzur evlerinde ve yetiştirme yurtlarında kalanlar, fakirler, kimsesizler, yetimler hatırlanmalı ve ziyaret edilmelidir" diye konuştu.

"BÖYLE BİR ORTAMDA BAYRAMDAN SÖZ ETMEK GAFLET OLUR"

Filistin'de çoluk-çocuk, yaşlı, genç gözetmeksizin insanların katledildiği bir ortamda bayram coşkusundan söz etmenin bir gaflet olduğunu belirten Başkan Şabu, "Bu seneki kurban bayramını kutlamayı hak etmeyen birçok İslam dünyası ile karşı karşıyayız. 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze'de Müslüman ülkelerin gözü önünde zalim Siyonist İsrail terör devleti; çocuk, kadın, yaşlı demeden toplu katliamlar ile Filistin'i ateş topuna çevirirken, Müslümanlar olarak bayramdan bahsetmek büyük bir gaflet olur. Evler, köyler, hastaneler, ibadethaneler, mülteci kampları, uçaklar, helikopterler ve füzeler ile bombalanır iken ve Mescidi Aksa Yahudilerin ayakları altında çiğnenir iken, hangi yüzle bayramdan bahsedebiliriz. Bu zulmü seyredenler yarın Roj-i mahşerde Cenab-ı Allah'a nasıl hesap verecekler? İsrail ve Netanyahu bu soykırım savaşı ile yaklaşık 40 bin Müslüman Filistin halkını katlederken, ona bu cesareti veren ne Amerika ve ne de Avrupa'dır. Bu aldığı cesaret; Müslüman ülkelerin korkak ve ferasetsiz yöneticilerinden kaynaklanıyor. Müslüman ülkelerin yöneticilerinin her biri, bir tek kurşun atabilselerdi, Vallahi Filistin halkı 40 bin şehit vermeyecekti ve Netanyahu da buna cesaret etmeyecekti.  Kınamadan başka hiçbir marifeti olmayan İslam ülkelerinin devlet liderleri ve yöneticileri ne zaman kıyama kalkacaklar? Acaba bir gün kendilerine sıranın gelmesini mi bekliyorlar?" diye konuştu.

"MAZLUM HALKLARIN ÇIĞLIĞI ARŞ-I ALAYA ULAŞIYOR"

Filistin'deki mazlum hakların çığlının arş-ı alaya ulaştığını söyleyen Başkan Şabu, "Mazlum Filistin halkının ateş altındaki çığlıkları arş-ı alâ ya çıkarken, hangi Müslüman gönül rahatlığı ile Bayramı sevinç içinde kutlayabilir? Halbuki Müslüman halkının ecdadı 6 asır boyunca 3 kıtaya hakim, 6 kıt da hüküm sürdürüp Filistin'i fethederken, bütün dünyaya hak, hukuk ve adalet ile hükmederken, onların ne bugünkü modern silahları vardı, ne uçakları, ne helikopteri, ne füzeleri, ne İHA'ları ve ne de SİHA'ları vardı. Fakat onların bizden farklı ve güçlü;  iman, cesaret ve ferasetleri vardı. Onlar sadece Allah'tan korkar ve yardımı sadece Allah'tan beklerlerdi. Saltanatları bozulur, imkânları yıkılır veya dünyaları değişir diye endişe etmediler. Cihat ve şehadeti şeref saydılar. Bu ruh ile iman ve cesaretleri onları zaferden zafere ulaştırarak tarihin sayfalarındaki altın harfler ile yerlerini aldılar. Tüm bu sıkıntılara rağmen,  Van halkı ve İslam âleminin bayramını tebrik eder, kurtuluşa vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2024, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER