Sadıksoy: Yerelde çözüm bekleyen sorunlar çok

Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Abdullah Sadıksoy, seçilmeleri halinde Van'da yerel yönetimler bazında çözüm bekleyen sorunlara el atacaklarını dile getirerek, "Allah'ın izniyle görevi devralmamız halinde belediyecilik hizmetlerinde eksiklikleri gidermek için gayret göstereceğiz" dedi. Sadıksoy, Türkiye'nin, bölgesinde lider bir ülke pozisyonunda olduğunu söyleyerek, bu yüzden Filistin konusunda somut adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Sadıksoy: Yerelde çözüm bekleyen sorunlar çok

Yeniden Refah Partisi heyeti, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Abdullah Sadıksoy ve İl Başkanı Nayif Şabu başkanlığında gazetemizi ziyaret etti. İpekyolu Belediye Başkan Adayı Eğitimci-Yazar Mehmet Bilici'nin de olduğu heyet, Van ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık üç haftadır seçim çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, "Yaklaşık 3 haftadır kentte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Otobüslerimiz, minibüslerimiz çarşı merkezde dolaşmaya devam ediyor. Bir değişim için yola çıktık. Allah'ın izniyle sorun ve sıkıntıları olan Van'ın bu sorunlarını çözmek için geldik" diye konuştu.

SADIKSOY: "TRAFİK SORUNU KENTİN ÖNCELİKLİ SORUNLARINDAN BİRİ"

 Van'da çok ciddi bir trafik sorunu olduğunu anlatan Sadıksoy, "Bu kentteki trafik sorununu acilen çözmemiz gerekiyor. Van, her yönüyle çok kadim bir şehirdir. Van Gölü bugün çok kıymetli bir göldür. Bugün niye Van'ımızı bir turizm bölgesine durumuna getirmiyoruz? Van Gölü'nü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Van iyi tanıtılırsa bir turizm bölgesi haline gelebilir" dedi.

Merhum Necmettin Erbakan'ın kurduğu, Refah Partisi'nin devamı olduklarını anlatan Sadıksoy, "Yeniden Refah Partisi olarak Allah'ın izniyle, hem manevi, hem de maddi kalkınmayla Van'ı hak ettiği yere getireceğiz. Maddi ve manevi kalkınma birlikte olmalıdır. Necmettin Erbakan hocamız burada 11 ay bir iktidar elde etti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en başarılı hükümet yine Erbakan hocanın hükümetidir. Hortumları kesti, israfı kesti, yolsuzlukların önüne geçti. Öyle oldu ki o dönem bazı memurların %200, %300 maaş zamları yapıldı. Asgari ücretliler bile o dönem kendi ihtiyaçlarından ziyade, ayrıca bir pay bankaya veya eve bırakıyordu. Çünkü o dönem o maaş yetiyordu. Ama maalesef askerlerin baskısıyla uzaklaştırıldı. Ondan sonra Türkiye tekrar eski haline döndü. Bizim Cumhurbaşkanımız Türkiye'de güzel işler yaptı. En azından Ayasofya Camii'ni ibadete açtı. Çok güzel yollar, üniversiteler, sağlık, eğitim alanında güzel çalışmalara imza attı. Ama 2015'ten sonra özellikle ekonomide çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bugün faiz haramdır. Kur'an'da da belirtildiği gibi, kim faizle uğraşıyorsa, o Allah ve Resulüne savaş açmıştır. Allah'ın Resulünü kim yenebilir? Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu faizi biran önce indirmesidir" ifadelerini kullandı.

SADIKSOY: "BELEDİYELERİN AŞIRI BORÇ YÜKÜ ALTINDA OLDUĞUNU DUYUYORUZ"

Yolsuzluk iddialarına değinen Sadıksoy, "Belediyelerde yolsuzluk iddiaları var. Elbette bir yolsuzluk varsa, bu yolsuzlukları tespit etmek çok zor. Belediyelerin borç altında bocaladığını duyuyoruz. Bunların önüne geçmek gerekiyor. İsrafı, yolsuzlukları bitirmek gerekiyor. Belediyelerde herkes ortaktır. Yetimin, öksüzün, köylünün, çiftçinin hakkı var. Bunlara el uzatan asla iflah olamaz. Herkes aldığı emanete çok güzel bir şekilde sahip çıkmalıdır. Bu da Yüce Allah'ın emridir. Emaneti alan kişinin adil olması gerekiyor. Bizim en büyük sorunumuz adalettir. Adalet olursa, eşitlik olursa herkes refah içerisinde yaşar. Faizler bugün %45'i buldu. Bu para kimin cebinden çıkıyor? Faizi mutlaka düşürmek lazım" dedi.

Filistin konusuna yine değinen Sadıksoy, "Zalim İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımı sürüyor. Gazze konusunda çok daha kalıcı adımlar atılması gerekiyor. Hükümetten bunu bekliyoruz. Caydırıcı kararlar alınmalı. 7 Ekim'den bu yana her gün Türkiye'den 7-8 geminin İsrail'e gönderildiği belirtiliyor. Bu gemilerin içerisinde ne var? Bir anlaşma varsa dahi açıklanmalıdır. Anlaşma var ise, o anlaşmaların sona erdirilmesi gerekiyor. Bugün İsrail çoluk- çoluk demeden, genç yaşlı demeden, 2 milyar Müslüman'ın gözü önünde bu katliamları yapıyor. Bütün İslam ülkelerinin gözü Türkiye'dedir. Çünkü Türkiye büyük bir ülkedir. Herkes Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük bir lider olarak görüyor. Bu anlamda mutlaka somut bir adım atılmalıdır" şeklinde konuştu.

Belediyecilik konusunda Refah Partisi'nin büyük başarıları olduğunu anlatan Abdullah Sadıksoy, "Biz kendimize güveniyoruz ve belediyelerimiz döneminde önemli işlere imza atacağız. Çünkü biz daha önce denenmişiz. Belediyeciliği biliyoruz ve mevcutlar belediyeyi bizden öğrendi. Bunun için bizim değişime ihtiyacımız var. Değişim olmazsa halk rahat edemez" diyerek sözlerini tamamladı.

BİLİCİ: BİZLER HİZMETE TALİBİZ

İpekyolu Belediye Başkan Adayı Eğitimci-Yazar Mehmet Bilici ise yaptığı açıklamada, "Bu yola çıkarken bir sloganımız vardı. 'Biz bu kenti, bu kentin çocukları ile yönetmeye talibiz.' Geçmiş dönemlerde görmüş olduğumuz gibi, gerek kayyumlar, gerek HDP'li belediyeler döneminde Diyarbakır'dan, Mardin'den, Şırnak'tan, diğer yönüyle, Kayseri'den, Trabzon'dan, Elazığ'dan, Erzurum'a kadar buraya birçok insan getirilip, kadro verildi ve gönderildi. Bu insanların, bu kentin derdini, sorunlarını bilme şansı yok. Bu kentin sorunlarını da çözmek gibi bir dertlerinin de olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle biz belediye başkanı olduğumuz gün, kimsenin endişe duymasını istemiyoruz. Kimseyi işinden, aşından etmeyeceğiz. Siyasi görüşleri farklı olsa dahi, vatanını, milletini, bayrağını seven, siyasi görüşünü iş sahasına taşımayan her arkadaşımızla çalışmaya devam edeceğiz. Ekmeği, ekmekçiye vereceğiz. İşi ehli olan insanlar varken, bir imar müdürü bu kentte hakikaten kentin imarını çok iyi bilen, çok iyi yapacak bir arkadaşımız varken, kendi görüşümden veya kendi siyasi partimin tabanından gelen birini, sırf bana daha yakındır diye oraya getirmem. HDP'li de olsa, AK Parti'li de olsa, işini yapan insanı o birimin başına getireceğiz. Hali hazırda 400 bin nüfusu olan 20 ilden daha büyük olan İpekyolu ilçesinin cazibe merkezi olması gerekiyor. Cazibe merkezinin yolu da turizmden geçer. Bu anlamda Van'ı turizm kenti yapacağız. Bununla alakalı çok güzel projelerimiz var. Yeri ve zamanı geldiğinde bu projelerimizi açıklayacağız. İnşallah bu projeleri uyguladığımızda ve büyükşehirle koordineli çalıştığımızda 5 yılın sonunda Van'da işsizliğin önemli derecede sona ereceğini düşünüyorum" dedi.

BİLİCİ: PROJELERİMİZİ KISA SÜRE İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ

Projeleri yakın süreçte açıklayacaklarını dile getiren Bilici, "Özellikle turizmle alakalı yapmış olduğumuz projeleri kısa süre içerisinde açıklayacağız. Yine bu kent uzun süredir kayyumlar tarafından yönetiliyor. Eğer kaymakamlık makamı gereksizse, bu makamlar kapatılsın ve kaymakamlara belediye başkanı olsun. Eğer belediye başkanlığı gereksizse, sadece kaymakamlık hizmeti verilsin. Ama bu güçler ayrılığıdır. Biri devleti temsilen, biri halkı temsilen seçilmiş insanlar ise, iki gücün, iki yetkinin tek insanda toplanması doğru bir şey değil. Bunun somut sıkıntılarını muhtarlarımızı ziyaret ettiğimizde de gördük. Muhtarlarımızın büyük bir bölümü uzun süredir belediye başkan vekilinden randevu alamadıklarını, dertlerini, sıkıntılarını anlatamadıklarını söylediler. Halkın bu durumdan dolayı muzdarip olduğunu ve kendilerine baskı yaptıklarını ifade ettiler. Seçime girilin bu dönemde bu halka açıklayamadıklarını belirttiler. Biz göreve geldiğimizde belediye içerisinde bulunan muhtarlar birimini daha da geliştirip, muhtarlar makamı haline getireceğiz. Hemen hemen her gün iş sahasına geldiğimizde ilk muhatap olacağımız insanlar, muhtarlarımız olacak. Onlarla bu kentin sorunlarını masaya yatırıp, onlarla birlikte çözeceğiz. Seçimi kazandığımız günden sonra halkın içerisinde olacağız. Halkın bana gelmesine gerek kalmayacak. Bugün ki gibi resmi kıyafetle değil, tebdili kıyafetle halkın içerisinde olacağım. Korumalarla, zırhlı araçlarla değil. Halkından, seçmeninden korkan bir belediye başkanının başarılı olma şansı mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu ise yaptığı kısa açıklamada, yerel yönetimlerde değişimin kentin menfaati açısından doğru olacağını ifade etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2024, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER