Saydut: Tiyatro oyunlarımız yoğun ilgi görüyor

Van Kent Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aziz Saydut, son yıllarda sahneledikleri tiyatro oyunlarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, Vanlı tiyatro severlere teşekkür etti.

Saydut: Tiyatro oyunlarımız yoğun ilgi görüyor

Van Kent Tiyatrosu tarafından son yıllarda sahnelenen tiyatro oyunlarının yoğun ilgi görmesi, bu oyunu canlandıran isimleri de mutlu ediyor.

Gazetemizi ziyaret ederek, sahnelenen oyunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Van Kent Tiyatrosu Yönetmeni Aziz Saydut, ‘Bir İdam Mahkumunun Son Günü’ oyunu ile sezonu kapattıklarını belirtti.

Saydut, “Birinci Van Tek Kişilik Tiyatro Festivali 'Bir İdam Mahkûmunun Son Günü' oyunumuz ile kapandı. İlimizde birincisi düzenlenen tek kişilik tiyatro festivali 22 Eylül'de 'Bir İdam Mahkûmunun Son Günü' oyunumuz ile son buldu. 14 Eylül'de başlayan festival kapsamında 9 tek kişilik oyun, 2 standup, 3 atölye, 1 kitap imza söyleşi gerçekleştirdik.  Çok iyi bir festivale imza attık. Vanlı tiyatro severleri, tiyatro ve edebiyatının kült oyunlarıyla buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Gelecek yıllarda bu festival daha uzun ve uluslararası kapsama ulaştırmak için şimdiden kolları sıvadık. Festivalimizde 'Bir İdam Mahkûmunun Son Günü', 'Palto', 'Yeraltından Notlar', 'Bilinmeyen Bir Kadın Mektubu' oyunları tiyatro severlerle buluştu” dedi. 

Bu festival dışında karagöz, kukla çocuk oyunu ve masal festivalinin 2024 - 2025 tiyatro festivali kapsamında programa aldığını, bunları ise kısa sürede Van halkının beğenisine sunacaklarını belirten Saydut, önümüzdeki süreçte daha büyük ve güzel festivallere imza atmak için çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER