Sesler ve Yüzler filminin gösterimi yapıldı

İçişleri Bakanlığı'nın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Van Valiliği ev sahipliğinde, altı yıldır Diyarbakır'da oturma eylemi sürdüren Diyarbakır Annelerinin dramını anlatan 'Sesler ve Yüzler Belgesel' filmin gösterimi Van'da yapıldı.

Sesler ve Yüzler filminin gösterimi yapıldı

Edremit Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen belgesel gösterimi Vanlı annelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini konu alan filmin gösterimi, Van Valiliği ev sahipliğinde Uygulama Oteli konferans salonunda gerçekleştirildi.

Edremit Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen film gösterimine filmin yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Gazeteci Yazar Orhan Miroğlu, İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Hatice Atan, Vali Yardımcısı Musa Göktaş, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Van İl Başkanı Halil Aybar, kurum müdürleri, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Van Valisi Ozan Balcı, filmin yapımcısı Orhan Miroğlu, yönetmen Yasemin Çekiç ve emeği geçenlere teşekkür ederek "Çok kıymetli bir proje olmuş. Evlatları dağa kaçırılan ailelerin dertlerini, ızdırabını dile getirmiş. Toplumsal duyarlılık oluşturacak bir proje. İnşallah ailelerimiz, dağa kaçırılan, kandırılan çocuklarına devletimizin de yardımıyla kavuşacaktır" dedi.

Daha sonra gösterimin ardından filmin yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, katılımcılarla söyleşi yaptı.

Toplumun yaşadığı çeşitli evreleri ve acıları anlatmanın en iyi yollarından birinin de sinema olduğunu ifade eden Miroğlu, "Hikayeler üzerinden milletlerin, devletlerin hatta insanların bir muhasebe yapması çok gerekli. Önemli bir kısmı coğrafyamızda yaşanan, çok geniş bir yaşamı etkileyen bu acıları anlatmaya, dile getirmeye çalıştım. Toplum, şehit ailelerimize gösterdiği ilgiyi, anlamaya, yardıma yönelik takındığı tutumu buradan da esirgememeli. Hayatımdaki en büyük amaçlarımdan birisi de bu. Toplumun çeşitli kesimlerinden yara almış, yüreği yanmış ve acı içinde olan insanların bir araya gelip bu meseleye akılla, vicdanla bakabilmeleri. Bu belgesel belki fark etmemizi sağlayabilir. Bu toplumsal buluşmayı sağlamanın, Türkiye açısından, Türkiye'nin demokrasisi, geleceği, kardeşliğimiz, birliğimiz, güvenliğimiz için ne kadar önemli olduğunu fark edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Program fotoğraf çekimiyle son buldu.

Öte yandan programa katılan Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Van İl Başkanı Halil Aybar, şehit ailelerinin yanı sıra Van Valisi Ozan Balcı ve Van İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu ile görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2024, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER