Tam: Tek hedefimiz şampiyonluk

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, kentteki kamp çalışmalarında güç depolamaya devam ediyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Tahsin Tam, Van'ın uzun zamandır şampiyonluk beklediğini ve bu anlamda tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurguladı.

Tam: Tek hedefimiz şampiyonluk

Sezon öncesi transfer çalışmalarında büyük yol kat eden ve önemli futbolcuları kadrosuna kadar Vanspor, Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde, lig çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yeni transferlerin de takıma katılmasıyla çalışmalarını Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde sürdüren Van temsilcisi, önümüzdeki süreçte ikinci dönem kamp çalışmalarını Bolu'da sürdürecek.

Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Tahsin Tam, Vanspor taraftarına bu sezon tempolu bir takım izleteceklerini ve keyifli bir oyun ortaya koymak için mücadele edeceklerini söyledi. Takım önemli oyuncuların bulunduğu ve yapılacak 3-4 takviye ile iyi bir seviyeye geleceklerini belirten Teknik Direktör Tam, güzel işlere imza atmak için çabalayacaklarını vurguladı.

"ÇOK TEMPOLU BİR TAKIM OLACAĞIZ"

Van'da güzel bir kenetlenmenin olduğunu ve bundan güç aldıklarını belirten Tam, "Daha önceki dönemlerde de Vanspor'u yakından takip etme fırsatım oldu. Başkan Erol Temel'in ortaya koyduğu doneler bizim etkiledi ve buraya gelmemizi sağladı. Başkanımız Vanspor için neler yapabileceğini net bir şekilde ifade etti. Biz de o enerjiyi kendisinden aldık. Takımda daha önce çalıştığımız oyuncularda var. Başkanımız iç transferde yine önemli oyuncuları takımda tuttu. Bunlar çok önemli işler. Kongre sürecinde yine uzun yıllardır olmayan bir birliktelik ortaya çıktı. Şehrin bu şekilde kenetlenmiş olması çok önemli. Zaten bizi başarıya götürecek olan bu kenetlenmedir. Bunlar olunca olağanüstü bir başarıya imza atacağımızdan hiç şüphem yok. Çok dinamik bir kadro oluşturduk. Çok tempolu bir takım olacağız. Seyircimize keyif vereceğiz. Oyunun içinden kalarak, oyundan keyif alarak, keyif aldırarak güzel işlere imza atacağız. Hedefimiz net zaten. Şehrimiz uzun yıllardır şampiyonluk istiyor. Bizim de tek hedefimiz şampiyonluk. Bunu burada başarmak beni de gerçekten çok mutlu eder. Çünkü Van çok güzel bir şehir. İnşallah seyircimizin beklentilerini karşılayacağız. Bu konuda hiçbir şüphem yok" dedi.

"SÜPER LİG'DEKİ OYUNCULARIN KAZANAMADIĞI RAKAMLARLA KARŞILAŞIYORUZ"

Takım içerisindeki dengeyi koruyarak transfer çalışmaları yaptıklarını söyleyen Tam, "Başkanımız transfer konusunda tam yetki verdi. Hem kulübümüzü çok yormayacak, hem de değer katacak isimler üzerinden hareket ettik. Birkaç opsiyon daha mutlaka devreye girecek. Onlarla ilgili başkanımız ciddi bir çalışma yapıyor. Bazı mevkilerde inanılmaz şekilde değerinin üzerinde fiyatlar çıktı. 2. Ligdeki bazı oyuncularda, Süper Lig'deki oyuncuların kazanamadığı rakamlarla karşılaşıyoruz. Bunlar da bu ortamda kulübü gerçekten yoracak rakamlardır. Takım içerisindeki dengeyi de alt üst edebilecek rakamlar. Takımımızda her mevkide kullanabileceğiz çok yönlü oyuncular var. Biz tabii ki en iyi oyuncuyu istiyoruz ama gerçek değerinde istiyoruz. Vanspor'a o kadar çok gelmek isteyen oyuncu var ki, telefonlarımız susmuyor. Gelmek isteyen oyuncuların birçoğu çok değerli oyuncular. Ama bizim elimizdeki oyuncular değerli ve onları daha değerli hale getireceğiz. Takımımız yukarıya taşırken, futbolcularımızı da takımla beraber yukarıya taşıyacağız ve inşallah önümüzdeki sezon onları 1. Lig oyuncusu yapacağız. Daha önce de söyledim. Çalıştırdım Bodrumspor bugün Süper Lig'de mücadele edecek. Bugün Süper Lig'de oynayacak olan oyuncular benim Bodrumspor'da uyguladığım takımdaki oyuncular. Takımla beraber büyüdüler ve bugün Süper Lig'de oynayacaklar. Yine Çorum'daki oyuncularımız bugün aranan oyuncular haline geldi" diye konuştu.

"HEP BERABER VANSPOR'U HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ"

3-4 takviye daha yapacaklarını belirten Tam, "Önümüzdeki günlerde birkaç oyuncu daha aramıza katılacak. Stoper bölgesine, hücum bölgesine takviyeler yapacağız. 3-4 tane oyuncu daha almayı düşünüyoruz. Hazırlık maçlarından sonra çok ciddi bir sıkıntı gözümüze çarparsa, gerekli hamleyi hemen yapacağız. İnşallah hep beraber Vanspor'u hak ettiği noktaya getireceğiz. Van taraftarı bu sezon çok zevk veren bir takım izleyecek. Oyunumuzun her bölümünü geliştireceğiz. Futbolun gereklerini yerine getireceğiz. Bazen hızlı geçiş ve direkt oyun oynayacağız, bazen set hücumunu kullanacağız. Bazen de rakibimizi abluka altına alacağız. Rakibimizde zayıf opsiyonlar varsa da onları da devreye koyacağız. Çok tempolu bir takım olacağız. Seyircilerimizin gönlü rahat olsun. Bize verilen emanete iyi sahip çıkacağız. Van dinamiklerinin de takımın arkasında olduklarını hissettirmesi bizleri son derece mutlu etti. Çünkü onlarsız olmaz. Onlar bu şehrin çok önemli değerleridir. Yıllarca bu şehre çok değer katmış insanlar. Onların gücünü takımın arkasında hissettirmesi bize çok büyük güç verir. Taraftarımızın zaten gücünü biliyoruz. Vanspor'un hem iç sahada hem de dış sahada geçtiğimiz sezon iki farklı performansı vardı. İç sahadaki performansının sebebi tamamen taraftar olduğunu çok iyi biliyorum. O desteği haliyle biz de istiyoruz. Bu anlamda taraftarımız bizim için çok önemli. Taraftarımızı mutlu etmek için gerekli performansı ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER