Temel: Vanspor'u hak ettiği yere getireceğiz

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek Vanspor'da önceki gün yapılan olağanüstü kongrede yeni kulüp başkanı seçilen Erol Temel ve yönetim kurulu üyeleri, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni sezon hedefleri, transfer çalışmaları ve diğer konular hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Temel, Vanspor'u hak ettiği yere getireceklerini belirtti.

Temel: Vanspor'u hak ettiği yere getireceğiz

Elite World Otel'de düzenlenen toplantıda beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Vanspor Kulüp Başkanı Erol Temel, 15 günlük süreçte yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Vanspor'a ve Van'a heyecan katmak için çalıştıklarını belirten Başkan Temel, kısa sürede güzel işlere imza attıklarını vurguladı. Takımın Pazartesi günü Van'da toplanacağını belirten Başkan Temel, daha sonra Bolu'da kampa gireceklerini ifade etti. Şu ana kadar iç transferde 9, dış transferde ise 4 isimle resmi sözleşme imzaladıklarını söyleyen Başkan Temel, birçok futbolcuyla da görüşmelerinin devam ettiğini vurguladı.

TEMEL: "VANSPOR İÇİN ORTAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR"

Hiçbir zaman Vanspor'dan kopmadıklarını belirten Başkan Temel, "Yaklaşık 15 gün önce göreve başladık ama yapmış olduğumuz olağanüstü kongreyle görevimizi resmileştirdik. Bu anlamda yönetimimizde yer alan bütün değerli kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkürlerimi iletiyorum. Hiçbir zaman Vanspor'dan kopmadık. Her ne kadar istifa süreci yaşansa da, hiçbir zaman Van'dan ve Vanspor'dan kopmadık.  Bizler Vanspor'a gönül vermiş insanlarız. Vanspor'u seviyoruz. İnşallah yeni yönetimimizle bu şehre heyecan katarız. Vanspor'u hak ettiği yere getireceğiz. Kentin özlem duyduğu birlik ve beraberliği sağlayacağız. Hepimiz biriz. Bunun için hep birlikte olmamız gerekiyor. Vanspor için ortak hareket etmemiz gerekiyor. Bizler eksikliklerimizi gidermek için elimizden geleni yapacağız. Çok kıymetli yol arkadaşlarımız var. Yine Van'ın evladı Hatice Şule Gökırmak bizimle beraberdir. Bu anlamda bize katkısı çok. İnşallah bu genç ruhla güzel işler yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"KISA SÜREDE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK"

Vanspor'un herkesin ortak paydası olduğunu belirten Başkan Temel, "Biz yaklaşık 15 gündür çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Görevi devraldığımızda iç transferde hemen hemen bütün futbolcular takımdan kopmuştu. Ekibimizle birlikte yaptığımız görüşmeler sonrası iç transferde 9 tane futbolcumuzla yeniden anlaştık. Teknik Direktörlük için yine Tahsin Tam hocamızla anlaştık. Bu ligin hemen hemen en iyi hocalarından bir tanesidir. 4 tane dış transfer gerçekleştirdik. Halihazırda görüştüğümüz 4-5 tane futbolcu var. Bunlarla da belli bir aşamaya geldik. Yine kamp yerimizi ayarladık. Takımımız Pazartesi günü Van'da toplanarak top başı yapacak. Akabinde Bolu'da kamp sürecimiz olacak. Yine tesislerimizi komple onarıyoruz. Geldiğimiz günden beri hiç durmadık. Kısa sürede çok güzel işler yaptık. Bizim hiç kimseyle bir sıkıntımız yok. Vanspor bu memleketin takımıdır. Milletvekili, Vali, STK temsilcisi, iş insanı, belediye başkanı, bu kulübe hizmet etmiş kim varsa hemen hemen herkesi kongremize davet ettik. 8 tane Van milletvekilini, yine başka illerde bulunan Vanlı milletvekillerini kongremize davet ettik. 15 günlük süreç içerisinde Vanspor'da görev alan herkesi davet ettik. Bu süreçte hem transfer, hem teknik direktör, hem de kamp yeriyle uğraşırken, bir yandan da kongre sürecini yürüttük. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Basın bizim için kıymetlidir. Van basının her zaman yanımızda olacağından hiçbir şüphemiz yok. Göğüs ve isim sponsorumuzla görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki hafta bunu sonuçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

HANOĞLU: "NOKTA TRANSFERLER PEŞİNDEYİZ"

Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu ise, basın mensuplarını çok önemsediklerini belirterek, "Bizler yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz Vanspor'da ilk günümüzü sizlere ayırmak istedik. Bu memleketin görünen yüzleri, özelde de bizler için kıymetlisiniz. Bizler de bu vesileyle ilk olarak sizlerle bir araya gelmek istedik. Bu sezon şanslı bir grupta mücadele edeceğimize bizler de hem fikiriz. Diğer grupta birbirini zorlayabilecek yaklaşık 5- 6 takım var ama bizim grupta en fazla 3 takım diyebiliriz. Bu noktada avantajlıyız. Bir de bunun dezavantajı var. Beklentiler oldukça yükseldi. Olağanüstü bir kongre ile göreve başladık. Bu anlamda bizlerden olağanüstü şeyler bekleniyor. Tüm yükleri paylaştık. Dün görev dağılımında herkes üzerine düşeni yapacağını taahhüt etti. Şampiyonluk noktasında öncesinden sözler verip, sonrasında altında ezilmekten imtina ettiğimiz için çok iddialı cümleler kullanmamayı amaçlıyoruz. Ama buraya gelişimizin tabii ki bir sebebi var. Bu başarıyı yakalamak. Dolayısıyla Ahmet kardeşimizin verdiği bilgiler doğrultusunda, hocamızla yaptığımız istişareler neticesinde hangi bölgelerde eksikliklerimiz var bunları çalıştık. Bunlara binaen nokta transferler peşindeyiz. Şu ana kadar yaptığımız transferler, 2. Ligin gözde transferleridir. İnşallah bundan sonrada nokta transferlerimize devam edeceğiz. Kırmızı Grupta en iyiyi yakalamak adına mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

BİLİCİ: "TAKIMIMIZI ŞAMPİYON YAPACAK BİR KADRO KURMAK İSTİYORUZ"

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Sportif Direktör Ahmet Bilici ise, "2013 yılından beri Van'da farklı kulüplerde idarecilik yaptım. Geçen yıl ise Vanspor'da Futbol Şube Sorumluluğu görevini yürüttüm. Bu sene de başkanımız ve yönetimimizin tensipleri ile sportif direktörlük görevini üstlendim. 10 gün önce Ankara'da toplanarak neler yapabileceğimiz üzerine konuştuk. Geldiğimizde hiçbir futbolcu geçen yıl yaşadıkları sıkıntılardan dolayı takımda kalmak istemiyordu. Başkanımız Erol Temel ve Genel Sekreterimiz Gökhan Hanoğlu'nun iyi niyetleri, futbolcularla olan görüşmeleri ve yoğun çabamız sayesinde iç transferde 9 arkadaşımızla yola devam etme kararı aldık. Bu kararı geçtiğimiz sezon takımda gösterdikleri performansı göz önüne alarak verdik. Daha sonra başkanımız 8-9 tane iyi hocayla görüştü. Ama Vanspor'a en iyi katkıyı sunacak, geçmişteki başarıları, oyun mantalitesi ve fikirlerimizin uyuştuğu hoca Tahsin Tam hoca oldu. Hocamızla anlaştık. Hocamızla yaptığımız istişareler sonrası dış transferde neler yapabiliriz diye konuştuk. Başkanımız da açıkladığı gibi şu anda dış transferde 4 isimle anlaşmış bulunmaktayız. Takımımız şampiyon yapacak bir kadro kurmak istiyoruz. Bu konuda çok sıkı çalışıyoruz. Bu konuda ince eleyip, sık dokuyoruz" dedi.

"ŞU ANDA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ 7-8 TANE FUTBOLCU VAR"

Şehrin parasını korumak ve şehri başarıya götürmek için çabaladıklarını söyleyen Bilici, "Bu şehrin paranı da korumak zorundayız, bu şehri başarıya da götürmek zorundayız. Aldığımız görevin farkındayız. Şu anda görüştüğümüz 7-8 tane futbolcu var. Bunlarla hemen hemen anlaşma noktasına geldik. Hem bütçemizi korumak hem de bu takımı şampiyonluğa götürecek bir kadro kurmak istiyoruz. Taraftarımızı da çok memnun edecek, şehri heyecanlandıracak transferler yapacağız. Bunu yaparken de kulübün içindeki dengeyi koruyarak yapacağız. Şampiyonluk para saçarak olmuyor. Şampiyonluk doğru kadro mühendisliği yaparak olunuyor. Bizim de tek amacımız mühendisliği iyi yapmak. Önümüzdeki günlerde sizlere çok güzel müjdeler sunacağız. İç transferde Harun Kavaklıdere, Hasan Bilal, Alpay Koçaklı, Muhammed Ali Doğan, Kerem Çağatay, Ahmet Eren, Medeni Bingöl, Burak Kavlak, Cantuğ Temel ile anlaştık. Dışı transferde ise şu ana kadar Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, Abdulsamed Damlu ve Enes Kayar'ı kadromuza kattık. 8 transfer daha yapacağız. Bizim amacımız kadro mühendisliğini yaparken, her mevkide rekabeti en üst seviyeye çekmektir. O yüzden yapacağımız 7-8 tane transfer takımımızı daha güçlü hale getireceğiz. Örneğin şuan alternatifi olmayan, forvet, sol stoper, sol bek, orta saha, sekiz numara, bir tane kanat oyuncusu şeklinde her noktada rekabeti en üst düzeye çekecek şekilde transferlerimizi yapacağız" diye konuştu.

GÖKIRMAK: "ONLİNEDE ÇOK ŞEY YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Son olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ve Vanspor'un başarısı için mücadele edeceklerini belirten Vanspor TFF Sorumlusu ve İstanbul Temsilcisi Hatice Şule Gökırmak, "Van gerçekten çok kıymetli ve değerli bir şehir. Burada yaşayan insanlar çok kıymetli ve değerlidir. Yine bu kentin basını çok bilgi ve değerli. İstanbul'dan buradaki basını takip ediyorum. Gerçekten spora hakim bir basın kitlesi var. Vanspor ve yönetimi bu anlamda çok şanslı. Dolayısıyla kurumsallık çok kolay bir şey değil. Eksiklerimiz var muhakkak. Bende yeni yönetimle yol arkadaşlığına çıktım. Elimden geldiğince destek olacağım. Beraber neler yapabiliriz konuştuk. Onlinede çok şey yapmayı hedefliyoruz. 4 büyük şehirde büyük organizasyonlar yapmayı hedefliyoruz. İnşallah başaracağız. Van basının desteği olmazsa bunların hiçbirini başaracağımıza inanmıyorum. Kurumsallık, kurumsal bakış açısı çok önemli. Bunun için emek vereceğiz. Çok dinamik bir ekip var. Ekibimizle bu sorunları elbirliği ile çözeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra sorulan soruların cevaplandırılması ile son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2024, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER