Temel: Vanspor’un tek rakibi Vanspor’dur

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor’da Kulüp Başkanı Erol Temel ve yönetim kurulu üyeleri, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 1 aylık süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Temel, kurdukları kadro ile Vanspor’u Kırmızı Grupta en favori takım haline getirdiklerini ve Vanspor’un rakipsiz olduğunu vurguladı.

Temel: Vanspor’un tek rakibi Vanspor’dur

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Erol Temel ve yönetim kurulu üyeleri, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. 18 Temmuz’da yapılan kongrede yeni yönetim görevi devraldıklarını ve bu süreçte önemli işlere imza attıklarını belirten Başkan Temel, çok güçlü bir kadro kurduklarını ifade etti.

Çok kariyerleri futbolcuları Vanspor’a kazandırdıklarını ve tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Başkan Temel, bu sezon kentin 1. Lig özlemine son vermek istediklerini söyledi. Bu kapsamda bir aylık süreçte kulübe sponsorluklarla birlikte kulübe 142 milyon 876 bin 709 TL katkıda bulunduklarını belirten Temel, bu giderlerin tamamını transferde ve kulübün ödemelerinde kullandıklarını vurguladı.

Elite Wrold Otel’de yapılan durum değerlendirmesi toplantısında Kulüp Başkanı Erol Temel, Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu, İkinci Başkan Veysi Gencer, TFF Sorumlusu Şule Gökırmak ve Sportif Genel Koordinatör Sedat Dicle basın mensuplarına 1 aylık süreçte yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

TEMEL: “VANSPOR VE YÖNETİMİ, VAN HALKIYLA BÜTÜNLEŞTİ”

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Vanspor Kulüp Başkanı Erol Temel, herkesin benimsediği bir takım kurduklarını belirterek, “Kongrede dile getirdiğimiz gibi bundan sonraki süreçte her şey şeffaf olacak. Her zaman Van halkıyla bütünleşeceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı her zaman kamuoyuna duyuracağız demiştik. Göreve geldiğimiz günden bu yana hem sportif anlamda hem de mali tablo açısından bugüne kadar neler yapmışız bunları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yaklaşık 1,5 aydır gece gündüz demeden birbirinden kıymetli yol arkadaşlarımla beraber çalışıyoruz. Çok şükür Van’ın, Vanlıların, camianın benimsediği bir takım kurduk. Şu ana kadar hem takımıza, hem teknik heyetimize verdiğimiz sözlerle ilgili gerekenleri yaptık. Vanspor ve yönetimi, Van halkıyla bütünleşmiş bir yönetimdir. Hiçbir şekilde bugüne kadar kimsenin kapısına gidip de Vanspor’a destek olan demedik. İnşallah en kısada gideceğimiz insanlar da olacaktır. Vanspor’a destek veren kimler varsa onlara da teşekkür ediyorum. Bu sezon önemli sponsorlarımız var. Onlara da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Vanspor’a bu anlamda önemli katkılar sundular. Bütçeyle ilgili hem yönetimime hem de yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vanspor’u hak ettiği yere getirmek için yola çıktık. Bu yolun sonu da inşallah şampiyonluk olur. Hep beraber bu kapıyı kaldıracağız. Vanlıların yıllardır özlem duyduğu 1. Lig’e inşallah bu sezon hep beraber çıkarız diye umut ediyorum. Kongremizden buna gelirlerimizin toplamı 142 milyon 876 bin 709 TL’dir. Giderler toplamımız ise 142 milyon 876 bin 709 TL’dir. Bu gelirlerin bir kısmı borç, bir kısmı ise bağıştır. İnşallah sezon sonunda kupayı kaldırırsak, bu borçlarda tamamen bağışa dönüşecektir” dedi.

GENCER: “O SENENİN BU SENE OLACAĞINA İNANIYORUM”

Daha sonra söz alan İkinci Başkan Veysi Gencer ise, basının gücüne dikkat çekerek, “Bizler yönetim olarak Vanspor’u bir üst lige çıkarmak için elimizi taşın altına koyduk. Erol başkanımız bu anlamda gövdesini koydu diyebiliriz. O senenin bu sene olacağına inanıyorum. Sizlerin de bizlere inanmasını istiyorum. Tabi yeri gelecek bizi eleştireceksiniz. Yeri gelecek önerilerde bulunacaksınız. Ama bu eleştiriler acımasız olmamalı” diye konuştu.

HANOĞLU, GELİR VE GİDERLERİ KALEM KALEM AÇIKLADI

Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu ise, mali durum hakkında bilgiler vererek, “Bizler göreve geldiğimizde şeffaf olacağımız ve bütün gelir giderlerimizi kamuoyuyla paylaşacağımızı söylemiştik. Bugün bu sözü ve taahhüdü yerine getiriyoruz. Bun alamda gelir ve gider tablosunu sizlere arz ediyorum. Kongremizden buna gelirlerimizin toplamı 142 milyon 876 bin 709 TL’dir. Giderler toplamımız ise 142 milyon 876 bin 709 TL’dir. Bunları sizlere sınıflandırmak istiyorum. Sponsorluktan gelen miktar 55 milyon TL, yönetim kurulumuzdan gelen 86 milyon 776 bin TL, TFF’den gelen 1 milyon 100 bin TL’dir. Bu noktada yöntemimizden gelen 86 milyon 776 bin TL’nin 59 milyonu Başkanımız Sayın Erol Temel tarafından kulübümüze aktarılmıştır. Ben Vanspor camiamız adına, yönetim kurulumuz adına kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Giderlerimiz ise, futbolcu peşinat ve bonservis giderleri toplamı 142 milyon 256 bin TL, spor malzemeleri giderleri toplamı 2 milyon 250 bin TL, gıda ödemeleri 893 bin TL, seyahat ve konaklama giderleri toplamı 1 milyon 812 bin TL, mahkeme, noter işlemleri toplamı ve avukatlık ücretleri 51 bin 490 TL, tesisler bakım, onarım, elektrik, su ve doğalgaz giderleri toplamı 760 bin TL, medikal malzeme alımı ve sağlık hizmetleri ödemeleri 435 bin 310 TL, geçmiş dönem futbolcu, personel ve piyasa ödemeleri 34 milyon 222 bin TL, reklam ve görünürlük faaliyetleri gideri 46 bin TL, yeminli mali müşavirlik ve muhasebe giderleri 150 bin TL, toplam giderimiz 142 milyon 876 bin 709 TL’dir. Göreve gelmeden önce taahhüt ettiğimiz bütçe rakamı 180 Milyon TL’liydi. Bu rakamın 143 milyon 35 gün içerisinde yerine getirildi. Bundan sonraki giderleri de yine ona göre yapacağız” ifadelerini kullandı.

DİCLE: “ÖNEMLİ FUTBOLCULAR TRANSFER EDİLDİ”

Akabinde söz alan Sportif Genel Koordinatör Sedat Dicle ise, sezon öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Çok önemli bütçeler harcandı ve bu bütçe karşılığında ise önemli futbolcular transfer edildi. Van kampının ardından takımımız Kayseri’de de 15 günlük bir kamp sürece geçirdi. Bu kamp sürecinde 4 hazırlık maçı oynandı. Bu hazırlık maçları çok güzel geçti. Maç performansının devam etmesi adına, yapılan görüşmeler sonrası burada bir hazırlık maçı daha oynanması kararı alındı. Bu anlamda son hazırlık maçında burada Ağrıspor ile karşı karşıya geldik. Yeni sezon hazırız. Tabi taraftarımız takımıyla dördüncü haftaki Elazığspor maçında buluşacak. İç transferde şu ana kadar 11 futbolcuyla anlaşma imzalamış bulunuyoruz. 14 tane de dış transferimiz mevcut. Yapılan transferin hepsi aslında 2. Lig en değerli futbolcularından oluşan transferler. Çok ciddi bir oyuncu grubumuz oluştu. Transfer konusu aslında halen devam ediyor. Vanspor’un gücüne güç katacak bütün arkadaşları bünyemize kattık ve katmaya devam edeceğiz. Transfer 13 Eylül’de bitecek ama her zaman söylediğim bir şey var. Bir yarış var ise orada Vanspor her zaman favoridir. Vanspor favori olduğu için de her zaman son dakikaya kadar da teknik heyetin, yönetimimizin neler yapacağı da merakla takip edilecektir. Tesislerle alakalı bakım-onarım çalışmaları yapıldı. Bu yine yeterli olmayacaktır. Yönetim kurulumuz bu anlamda yeni tesis çalışmalarıyla akalı gerekli girişimlerde bulundular. İnşallah bu sene el birliği ile Vanspor’u başarıya taşımak için çalışacağız” dedi.

GÖKIRMAK: “KURUMSALLIKLA İLGİLİ ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Son olarak söz alan TFF Sorumlusu Şule Gökırmak ise, üzerine düşen görevleri yerine getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Geçtiğimiz günlerde 2. Lig başkanlarıyla birlikte TFF Başkanımızı ziyaret ettik. Kendisinin Diyarbakır’daki projeden çok etkilendiğini, maçtan çok keyif aldığını, ilk fırsatta da Van’a geleceğini iletti. Başkanımızın kurduğu takımdan dolayı tüm 2. Lig takımlarının başkanları, ‘çıtayı yükselttiniz, Vanspor çıtayı yükselttiği için buna yetişmek için çaba sarf ediyoruz’ dediler. Kurumsallıkla ilgili çok çalışıyoruz. Kadın ve çocuk üye sayısını arttırmak için projelerimiz var. İnşallah bunu başaracağız” diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ile program sona erdi.

Öte yandan bu sezon için bilet fiyatlarının kapalı için 150, kale arkası için 80 TL olarak belirlendiği açıklandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024, 15:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
BÜTÜN VAN YANINIZDA,  BAŞARILAR VAN SPOR.
BÜTÜN VAN YANINIZDA, BAŞARILAR VAN SPOR. - 2 hafta Önce

Takımımız da, teknik ekibimiz de, taraftarımız da, formalarımız da mükemmel... VAN SPOR bu sezon her maça galibiyet için çıkacak ...Takım ruhu olacak, teknik oynayacak, paslı oynayacak, atak oynayacak, baskılı oynayacak, akılcı oynayacak... Bu sene her oyuncu 2.lig oyuncusuna yakışır kalitede oynayacak... Bu sene her oyuncu adeta rekabet içinde olacak ve takımın en nitelikli oyuncusu olmak için kendisini her hafta geliştirecek... Her oyuncu, futbolculuk kalitesini geliştirerek 1.lig ve Süper Lig takımlarına göz kırpacak... Her oyuncu bu sene şampiyonluğa kilitlenecek... Bu sene VAN SPOR göz dolduran, güven veren, 90 dakika koşan, oyundan düşmeyen bir takım olacak...Bu sene Van Spor basit top kayıpları yapmayacak, pas hataları yapmayacak, orta saha ve defansta basit hatalar yapmayacak, forvette etkin olacak, kolay kolay gol yemeyecek, bol gol atacak, her oyuncu görev verilen noktada sahaya renk katacak, oyuna zevk ve kalite katacak... VAN BU SENE ŞAMPİYON OLACAK...

SIRADAKİ HABER