Ulaşım sorunu protesto edilecek

Van'da adeta kronikleşmiş bir sorun haline gelen uçak seferleri sorunu, bitmek bilmiyor. Van'daki uçak sorunu defalarca gündeme getirilmesine ve yetkililere aktarılmasına rağmen bir türlü çözüm bulmadı. Bu kapsamda Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yarın düzenlenecek olan yürüyüş ve akabinde yapılacak olan basın açıklamasıyla Van'daki ulaşım sorunu protesto edilecek.

Ulaşım sorunu protesto edilecek

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Türk Havayolları ve diğer hava yollarının yetersiz uçak sayısı nedeniyle Vanlıların maruz kaldığı seyahat engeli protesto edilecek. Van Ticaret ve Sanayi Odası önünde bir araya gelecek olan Vanlılar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kent Meydanı'na kadar yürüyerek, burada kentin ulaşım sorununu protesto edecek.

Van'da son dönemlerde sıkça gündeme gelen uçak seferleri sorunu bir türlü çözüm bulmadı. 2019 yılında Van Ferit Melen Havaalanı'nda başlatılan genişletme çalışmalarının ardından uçak sefer sayılarında yapılan değişiklik ve bilet fiyatlarındaki artış ile yolcuların günler öncesinden uçak bileti bulamaması ve biletleri yüksek fiyattan alması bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

Van'ın 1,5 milyona yakın nüfusu sahip olmasına rağmen, uçak sefer sayılarının yetersiz olması ve astronomik fiyatlarla biletlerin satışa sunulması, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Konuyla alakalı THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile birebir görüşmeler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne defalarca soru önergeleri verilmesine rağmen, kronikleşmiş bir sorun haline gelen uçak seferleri sorunu çözüm bulmadı.

Van'da havayolu ulaşımında yaşanan sorunlarla ilgili harekete geçen Van Ticaret ve Sanayi Odası, Cumartesi günü saat 11.00'de sorunu bir kez daha gündeme taşıyacak. 'Van Uçamıyor' sloganıyla gerçekleştirilecek olan kapsamlı basın toplantısına, tüm Van halkı davet edildi.

Van'da günlük olarak 9 ile 12 arasında değişen uçak seferleri kentin ihtiyacına karşılık vermezken, Van'ın nüfusundan az nüfusa sahip illerde ise, sefer sayılarının Van'dan 2 kat fazla olması tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Uçak sefer sayılarında yaşanan sıkıntıdan dolayı, turizm anlamında da istediği verimi elde edemeyen Van, her anlamda sorun yaşıyor.

Konuyla alakalı Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, Cumartesi günü saat 11.00'de oda önünden toplanan kabalıkla Van Kent Meydanı'na kadar yürüyüş düzenleneceği ve burada yapılacak olan basın açıklamasıyla, sorunun bir kez daha gündeme getirileceği belirtildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER