Uygulama Oteli israfın önüne geçiyor

Van'da 21 Mart 2022 yılında hizmete başlayan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, eğitim ve konaklama hizmetinin yanı sıra ürettiği roll ekmekle de israfın önüne geçmeye devam ediyor.

Uygulama Oteli israfın önüne geçiyor

Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, bu kapsamda Edremit Evliya Çelebi MTAL Uygulama Otelinde üretilen günlük 60 bin kapasiteli ekmek fabrikasında incelemelerde bulunarak, Okul Müdürü Fuat Tur ve Müdür Yardımcısı Kamuran Deniz'den bilgi aldı.

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Müdür Aras, "Uygulama otelimizin ihtiyaç duyduğu ekmeklerin yanı sıra taşımalı öğrencilerimizin ekmek ihtiyaçları da bu fabrikamızda hijyenik ve çok titiz bir ortamda üretiliyor. Ekmekleri roll yaparak aynı zamanda israfın önüne geçmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Edremit ilçesinde 21 Mart 2022 tarihinde hizmete açılan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, günlük olarak ürettiği 60 bin roll ekmekle önemli bir israfın önüne geçmeye devam ediyor.

91'i standart, 4'ü engelli, 2'si süit ve 2'si kral dairesi olmak üzere 99 oda (200 yatak) kapasiteli olan Uygulama Otelinde, 750 kişilik konferans salonu, bin 500 metrekarelik salon, sınıf, toplantı salonları, kütüphane, kafeterya ve restoran, mescit, günlük 50 bin ekmek kapasiteli ekmek fabrikası bulunuyor.

20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 60 bin metrekare üzerinde inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük uygulama otelleri arasında yer alan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, konaklamanın yanı sıra kurduğu fabrika ile taşımalı öğrenciler için roll ekmek üretmeye devam ediyor.

2022 yılında konaklama hizmeti veren Uygulama Oteli'nde, 2023 yılından itibaren başlayan roll ekmek üretimi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Günlük olarak 60 bine yakın roll ekmek üreten Uygulama Oteli, burada üretilen ekmekler taşımalı eğitim gören öğrencilerin yanı sına, Uygula Oteli'nin ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Hijyenik bir ortamda üretilen ekmekler, günlük olarak öğrencilere ve ihtiyaç duyulan noktalara dağıtılıyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2024, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER