Üzücü bir sonuç

Giresunspor deplasmanına lider giden temsilcimiz Vanspor, liderliği Giresun’da bırakarak Van'a döndü.

Üzücü bir sonuç

Bu dönüş elbette herkesi üzdü. Çünkü şampiyonluğa oynayan takım, rakibi olmayan, grubun zayıf bir takımına puan kaptırması kabul edilemez.

Genç bir kadroya sahip olan Giresunspor nasıl ki ben lider Vanspor'u yenmeliyim inancıyla sahaya çıkıp, canla, başla bir mücadele verdiyse, sen de şampiyonluğa oynayan bir takım olarak, inançla ruhunu sahaya yansıtarak, canla, başla bir mücadele verip bu maçı rahat kazanmalıydın.

Çünkü karşındaki takım rakibin bile değil. Sen rakibe göre her konuda üstünsün. Maddi sıkıntı yok, teknik kadro mükemmel, grubun en güçlü kadrosuyla böylesi maçları ilk devrede bitirmen gerekir. Ama sen rakibi küçümsersen, rehavete kapılırsan, bencilik yaparsan, elbette olacağı bu olur.

Giresun maçı sonunda Kulüp Başkanı Erol Temel yaptığı açıklamada, “Giresun maçının hesabı sorulacaktır” Dedi. Elbette sorulmalıdır. En ağır ceza neyse kesilmelidir. Gerekirse nasıl ki galibiyete prim veriliyorsa, bu tür maçlarda kaybedilen puanlara para cezası da verilmeli, şımaran, ikili yapan varsa şimdiden takımdan uzaklaştırılmalıdır. 

Şimdi birileri çıkıp güzel oynadık. Güzel mücadele ettik, şans bizden yana değildi, daha sezon başıdır diyebilir. Bende diyorum ki güzel oynayana, güzel mücadele edene puan verilmez. İşi şansa bırakırsan işin yaş olur.

Sezon sonuna kadar güzel oynasan, güzel mücadele etsen, şampiyon olmadıktan sonrada bir anlamı yoktur. O açıdan teknik kadro ve takım kendine gelmeli. Tedbirler alınmalıdır. Çünkü yönetim gerçekten çok büyük emekler sarf ediyor.

Nazilli maçı sonrasında bile takımı Van'a değil, Ankara'ya götürmeleri, burada maçı hazırlanmaları büyük bir külfetti. Bu riski de göze aldılar. Teknik kadro ve futbolcu kardeşlerim, yönetim daha ne yapsın? Bu emeğin karşılığı kesinlikle bu olmamalıydı. Şampiyonluğa oynayan bir takım olarak bizim için her maç final maçıdır. Tüm takım buna adapte olmalı ve bu bilinçle maçlara çıkmalıdır.

Hedefe oynayan takımlara baktığımızda ligin 3. haftasını zararla kapatan tek takım Vanspor oldu. Ligin 3. Haftası geride kalırken 3 maçını da kazan tek takım olan Melemenspor, liderlik koltuğuna oturdu. İlk 3 hafta maçları ve alınan sürpriz sonuçlar gösterdi ki önümüzdeki haftalarda liderlik koltuğu sürekli el değiştirecektir. 

Önümüzde grubun 3 güçlü takımıyla oynayacağımız bir seri var. Elazığ, Melemen ve Aksarayspor. Bu maçlar gerçekten zor geçecek maçlardır. Eğer bu 3 maçta ilk 3 maçta sergilediğimiz futbolla çıkarsak bana göre işimiz biraz zor olur.

Çünkü bu rakipler dişli rakiplerdir. Hedefi olan takımlardır. O açıdan takımın artık kendini bulması, gücünü ve tecrübesini tam manasıyla sahaya yansıtması ve artık şaha kalkması lazım. Puan kaybetme lüksü bitmiştir.

Bu hafta sonu Elazığspor'u konuk edecek olan Vanspor, bu sezon ilk kez taraftarlarıyla da buluşmuş olacak. Temennimiz bu kritik maçta Vanspor'un mücadelesiyle göz doldurması ve skoruyla da bu buluşmayı taçlandırmasıdır.

Buradan kilometrelerce yol gidip Giresun'da takımı yalnız bırakmayan ve destekleyen taraftarlarımızı da yürekten kutluyoruz.

SALİH DENİZ

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin Avcı
Emin Avcı - 3 gün Önce

Salih bey yapmış olduğunuz değerlendirme ve eleştirilerinizi ayne katılıyorum.Tv karşısında kafaya oynayan bir takım izlemini vermediler. Saygılarımla

GİRESUN SPOR MAÇININ ARDINDAN.
GİRESUN SPOR MAÇININ ARDINDAN. - 2 gün Önce

TEKNİK EKİP VE TAKIMIMIZ HER MAÇTAN SONRA ÇOK DAHA İYİSİ İÇİN ÇABA GÖSTERSİN. GİRESUN MAÇINI VE HER MAÇINI BÜYÜK EKRANDAN YİNE İZLESİN. HER OYUNCU KENDİNİ DAHA ÇOK GELİŞTİRSİN. KALECİLERİMİZ DAHA ÇOK GÜVEN VERSİN. RAKİPLERİNİ DAHA ORTA SAHADAYKEN DURDURAN BİR VAN SPOR OLSUN. DEFANSIMIZ DAHA ETKİLİ BİR SAVUNMA YAPSIN. RAKİP TAKIM FİLELERİNİ SIK SIK HAVALANDIRAN ETKİLİ BİR FORVET İZLEYELİM. DİSİPLİNLİ, BAĞLANTILI, SİSTEMLİ BİR OYUN DÜZENİ OTURSUN. BUNDAN SONRA DAHA DA HIRSLI, HIZLI, ETKİLİ, BASKILI, ÜSTÜN BİR VAN SPOR İZLEYELİM. İLERLEYEN HER MAÇTA 2. LİGİN EN ETKİLİ, EN GOLCÜ, EN KALİTELİ TAKIMI OLAN BİR VAN SPOR ORTAYA ÇIKARALIM. HER MAÇTA TEK HEDEF GALİBİYET OLSUN. LİDERLİK KOLTUĞUNU KAPTIRMAYALIM. FARKI AÇALIM. LİGİN EN GOLCÜLERİ VAN SPOR'DAN ÇIKSIN, EN AZ GOL YİYEN VAN SPOR OLSUN, EN ÇOK GOL ATAN VAN SPOR OLSUN. EN GÜZEL OYNAYAN VAN SPOR OLSUN. 1. LİGE EN ÇOK YAKIŞTIRILAN TAKIM VAN SPOR OLSUN. VAN'I ÜZMEYİN. BASİT BERABERLİKLERLE ÖVÜNMEYİN, TESELLİ OLMAYIN. BU BERABERLİK YAKIŞMADI. ELAZIĞ MAÇINI EN AZ 3-0 GALİBİYETLE KAPATIN. HAYDİ BEYLER KENDİNİZE GELİN.

Ali berk
Ali berk - 2 gün Önce

Çok büyük paralar harcandı. Belkide ilerleyen yıllarda vansporu mali açıdan zor durumda bırakacak bir yıl yaşıyoruz. Bu nedenle bu yıl direkt çıkmamız şart. Şampiyon olacak bir takımın hiçbir bahanesi olmaz olmamalı.

SIRADAKİ HABER