Vali Balcı'dan Bahçesaray'a ziyaret

Van Valisi Ozan Balcı, Van'ın Bahçesaray ilçesini ziyaret ederek, ilçe genelinde devam eden ve tamamlanan yatırımları yerinde inceledi. Eğitim, sağlık, kültür ve spor alanında birçok yatırımın devam ettiği Bahçesaray'da incelemelerde bulunan Vali Balcı, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Vali Balcı'dan Bahçesaray'a ziyaret

Van Valisi Ozan Balcı, beraberindekilerle birlikte Bahçesaray ilçesinde yapımı devam eden ve tamamlanan yatırımları yerinde inceledi. İlçe genelinde eğitim, sağlık, spor ve kültür yatırımlarını inceleyen Vali Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçedeki eğitim, sağlık spor ve kültür yatırımlarını inceleyen Vali Balcı bu kapsamda, ilk olarak Arvas Mahallesi'nde ilçenin manevi değerlerinden olan Seyit Fehim Arvas'nin kabrini ziyaret ederek dua etti.

Vali Ozan Balcı, akabinde Bahçesaray İlçesinin Arvas Mahallesini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Vali Balcı, burada karşılaştığı çocuklara kitap hediye etti.

Vali Balcı, Bahçesaray İlçesi Arvas Mahallesindeki Doğan Yayla ve Şişli İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Vali Balcı, sohbet ettiği öğretmen ve öğrencilerin taleplerini dinleyerek, okullarına oyun parkı yapılacağını ve kütüphanelerinin de kitaplarla zenginleştirileceğini söyledi.

Vali Balcı daha sonra ilçedeki kadın kooperatifini ziyaret etti. Bahçesaray İlçesi gezisi kapsamında ilçenin tek kadın kooperatifini ziyaret eden Vali Balcı, çalışmalar hakkında bilgi alarak bal ve ceviz paketleme makinelerini inceledi. Vali Balcı, "İlçelerimize 14 kadın kooperatifi kurduk. Kadınların iş hayatında ve sosyal hayatta başarılı olmalarını önemsiyoruz ve faaliyetlerini destekliyoruz" dedi.

"EĞİTİME BÜYÜK DESTEK 203 YENİ OKUL YAPTIK"

Vali Ozan Balcı, daha sonrası Bahçesaray İlçesinde yapımı tamamlanarak eğitim-öğretime açılan anaokulunu ziyaret etti.

Sınıfları dolaşarak öğretmen ve minik öğrencilerle bir araya gelen Vali Balcı, "İlimizde eğitim alanında çok büyük yatırım yapıyoruz. 118'i anaokulu olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan 203 yeni okul yaptık. 111 Anaokulunu tamamlayarak eğitime açtık. Onlardan bir tanesi de Bahçesaray ilçemizdeki bu okul. 7 anaokulunun inşaatı devam ediyor. İnşallah en kısa sürede diğer okullarımızı da tamamlayarak eğitime açacağız" diye konuştu.

"SPOR ALTYAPISINA BÜYÜK YATIRIM YAPTIK"

Vali Balcı, Bahçesaray İlçesinde okul bahçesine yaptırılan ve halı sahada incelemelerde bulundu.

76 okula halı saha yapıldığını belirten Vali Balcı, 100 halı saha daha yapılacağını söyledi.

Bahçesaray ilçesindeki spor yatırımlarını inceleyen Vali Balcı, spora çok büyük yatırım yapıldığını belirterek, "Çünkü spor, gençlerimizin sosyal yaşamlarına, gündelik yaşamlarına, fiziksel ve ruhsal sağlıklarına katkı sağlar. 13 tane yüzme havuzunu bitirdik, kısa zamanda tamamı hizmete açılacak. 26 tane kapalı spor salonunu bitirdik. Çok kapsamlı bir sporcu fabrikasını tamamlayarak hizmete açtık. Okul bahçelerine 300 tane voleybol ve basketbol sahası kazandırdık. İlçelerimize voleybol, basketbol, tenis kortu ve halı sahadan oluşan tesisler yaptık. Edremit ilçesinde büyük bir Spor Adası kuruyoruz. İçerisinde spor lisemiz var. Onu bitireceğiz inşallah. Spor salonlarıyla, sosyal alanlarıyla, yurtlarıyla çok güzel bir spor adası olacak. Spor altyapısına 100 milyon değerinde spor malzemesi kazandırdık. Amatör spor kulüplerine yaklaşık 20 milyonluk destek verdik. Van Spora destek verdik. Spora ve sporcuya desteğimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Vali Balcı, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçede ortaokul öğrencilerin barınmaları için yaptırılan 100 yataklı yurdun inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, inşaatın son durumu hakkında ilgililerden bilgi alarak, çalışanlara kolaylıklar dileyip fotoğraf çektirdi.

"SAĞLIK YATIRIMLARIMIZ HIZLA TAMAMLANIYOR"

Vali Balcı, akabinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan 25 yataklı Bahçesaray Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Sağlık çalışanlarına yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ederek kolaylıklar dileyen Vali Balcı, tedavi gören hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Balcı, yeni hastanenin Bahçesaray'a hayırlı olmasını dileyerek, Gevaş 50 yataklı Devlet Hastanesi, 7 adet Aile Sağlık Merkezi, 2 Adet Acil Sağlık İstasyonu, 2 Adet Sağlıklı Hayat Merkezinin inşaatlarının devam ettiğini ve kısa zamanda hizmete açılacağını söyledi.

Vali Balcı, projesi tamamlanan ve ihale aşamasındaki yatırımların, 800 yataklı Şehir Hastanesi, 50 ünitlik Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 8 Adet Aile Sağlığı Merkezi, 2 Adet Sağlık Hizmetleri Merkezi, 1 Adet Aile Sağlık Merkezi, 150 yataklı Erciş Devlet Hastanesi Ek Binası, 150 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi, 150 yataklı İpekyolu Bostaniçi Devlet Hastanesi, 75 yataklı Başkale Devlet Hastanesi, Özalp Devlet Hastanesi Ek Binası, Özalp Devlet Hastanesi 17 ünitlik Diş Merkezi, Özalp Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi olduğunu ifade etti.

VALİ BALCI BAL HASADI YAPTI

Vali Ozan Balcı, ilçede sezonun ilk bal hasadına katılarak, sepetten bal kesip bereketli olmasını diledi.

Programı kapsamında Bahçesaray ilçesine giden Vali Balcı, Bal üreticisi Affan Orhan'ın bal hasadına katıldı.

Kara kovan peteklerini sepetlerden dikkatli bir şekilde çıkaran Vali Balcı, "Bahçesaray ilçemiz bal üretimi bakımından çok önemli bir merkez. Biz bal üreticilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. İlimizdeki bu kaliteli balın markalaşması için çalışıyoruz" dedi.

VALİ BALCI CEVİZ HASADI YAPTI

Vali Balcı, akabinde ceviz hasadına katıldı. Bahçesaray ilçesi gezisi kapsamında bir vatandaşın tarlasını ziyaret eden Vali Balcı, ceviz silkeleyerek ilk hasadı yaptı.

Bahçesaray cevizinin kalitesine dikkat çeken Vali Balcı,  ceviz üretiminin artırılması ve geliştirilmesi için çiftçilere önemli destekler verildiğini söyledi. Bahçesaray ilçesine 2 yıl içerisinde özel olarak 50 bin ceviz fidanı dikildiğini ve bu sayının artırılacağına dikkat çeken Vali Balcı, Van'ı ağaçlandırmak için 3 milyon meyve fidanı projesi başlatıldığını söyledi.

2 milyonu fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Vali Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 milyon fidanı Van'ın topraklarıyla buluşturduk. Fidanlık alanımızda da şu anda ayva, kayısı, şeftali, elma, armut, kiraz, ceviz, üzüm olmak üzere 850 bini meyve toplam 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı aşılayıp, yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız" diye konuştu.

"13 İLÇEMİZE YÜZME HAVUZU YAPTIK"

Vali Balcı, daha sonra ilçede yapımı tamamlanan ve açılışı yapılacak yüzme havuzunda incelemelerde bulundu.

Bahçesaray ilçesi gezisi kapsamında spor yatırımlarını inceleyen Vali BAlcı, ilçede yapılan yüzme havuzunun son durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Balcı, her çocuğun yüzebilmesi için 13 ilçeye yüzme havuzları yapıldığını belirterek, Bahçesaray ilçesindeki havuzun da en kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.

Vali Balcı akabinde ilçedeki vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Balcı, Bahçesaray'daki yatırımları inceleyip ziyaretlerini tamamladıktan sonra ilçe merkezinde bir çay bahçesinde vatandaşlarla çay içip hasbihal etti.

Vali Balcı, taleplerini dinlediği vatandaşlara misafirperverlikleri için teşekkür etti. Vali Balcı, son olarak Bahçesaray'da Müküs çayının çıktığı nokta olan Subaşı'na gitti.  Müküs çayının ve çıktığı Subaşı bölgesinin doğa harikası olduğunu belirten Vali Balcı, vatandaşları bu doğa harikasını ziyaret etmeye davet etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER