Vali Balcı Engelliler Haftası Programına katıldı

Van Valisi Ozan Balcı, Engelliler Haftası dolayısıyla Edremit ilçesindeki Van Valiliği Özel Eğitim Okulunda düzenlenen programa katıldı.

Vali Balcı Engelliler Haftası Programına katıldı

Engelli çocuklar tarafından karşılanan Van Valisi Ozan Balcı, yine engelli çocukların folklor gösterisini ilgiyle izledi.

Programda konuşan Vali Balcı, engelli vatandaşlar ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini belirterek, “Engelli çocuklar ve ailelerinin sıkıntılarını biliyoruz. Allah’a şükür devletimizin çok güzel olanakları var. Bu konuda çok mesafe kat ettik. Ama daha çok çalışmamız, gayret göstermemiz gerekir. Şimdi İpekyolu üzerinde 100 dönüm alana Sosyal Hizmet Kampüsü yapıyoruz. Kampüste engelli çocuklar için anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve lisesi var. Ayrıca aktif yaşam merkezi,  yüzme havuzu ve spor salonunda yaptırıyoruz. Ayrıca bizim evlerde özel eğitim gören 330 çocuğumuz var. Öğretmenlerimiz eğitim veriyor.  100 okulumuzda özel eğitim sınıfı kurduk. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Derdini çözmeye gayret ediyoruz. Eski Vali evini özel eğitim uygulama okuluna dönüştürdük. Bu beni çok mutlu etti. Engelli vatandaşlarımızı önemsediğimizi gösteriyor. Devletimizin imkan, potansiyel ve kabiliyetini devletin gerçek sahibi milletimize kullanmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından engelli çocukların mini konseri ilgiyle dinlendi.

Programda Van Valisi Ozan Balcı’ya Vali Yardımcıları Murat Yayabaşı, Adem Balkanlıoğlu, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen ve kurum müdürleri eşlik etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2024, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER