Vali Balcı, Kapıköy'de incelemelerde bulundu

Van Valisi Ozan Balcı, beraberindeki AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Kapıköy Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Vali Balcı incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Kapıköy'de modern bir sosyal tesisin yapılacağını müjdeledi.

Vali Balcı, Kapıköy'de incelemelerde bulundu

Kapıköy'de incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgiler alan Van Valisi Ozan Balcı, kentteki turizme ve ekonomiye büyük katkı sunan gümrük kapısından gelen misafirlere ve İran'a giden vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için Van Valiliği, TOBB ve GTİ işbirliğinde modern bir sosyal tesisin yapımına başlanacağını vurguladı.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise, hedeflerinin kente gelen turist sayısı 750 bin 1 milyona çıkarmak olduğunu belirterek, pasaport kontrol ve gümrük kontrol noktaları genişletilerek İranlı misafirlerin geçişlerinin hızlandırılacağını ifade etti.

"ÇÖMLEKÇİLİK VAN'IN BİR KÜLTÜR DEĞERİ"

Van Valisi Ozan Balcı, akabinde Tuşba ilçesi Bardakçı mahallesindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Çömlek Ustası Osman Eşme'yi ziyaret etti. Yapılan çömlekleri ve malzemeleri inceleyen Vali Balcı, çömlekçiliğin Van'ın bir kültür değeri olduğunu belirterek geliştirilmesi ve yaşatılması için destek vereceklerini söyledi.

ESKİ VAN ŞEHRİ AYAĞA KALDIRILIYOR

Vali Balcı, akabinde beraberindeki Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile Eski Van Şehri içerisinde bulunan 750 yıllık tarihî Ulu Camiinde yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi.

Ulu Camiinde yapılan restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Vali Balcı, "Eski Van Şehrini ayağa kaldırma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tarihi hanımız da restore ediliyor. Miri Ambarının da restorasyonu devam ediyor. Süleyman Han Camii restorasyonunu bitirdik, ibadete açıldı. Valiliğimiz koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde Eski Van şehrini ayağa kaldırdığımızda ilimizin kültürüne, turizmine, tarihine çok anlamlı katkı sağlayacak" dedi.

HORHOR CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILIYOR

Vali Balcı ve Milletvekili Türkmenoğlu son olarak Eski Van Şehrinde Van Valiliği koordinesinde restore edilen ve yakın zamanda ibadete açılacak Horhor Camiinde incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, ziyareti sırasında karşılaştığı çocuklara da kitap hediye edip fotoğraf çektirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER