Vali Balcı, tekstil fabrikalarında incelemelerde bulundu

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulunarak hedefin 50 bin istihdam olduğunu söyledi.

Vali Balcı, tekstil fabrikalarında incelemelerde bulundu

Van Valisi Ozan Balcı, beraberindeki Vali Yardımcısı Furkan Duman, Van Defterdarı Murtaza Kamar, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve OSB Başkanı Memet Aslan ile aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu.

“HEDEFİMİZ 50 BİN İSTİHDAM”

Yeni tekstil fabrikalarını yapan yüklenici firma sahiplerinden bilgi alan Vali Balcı, “Van’ımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Valiliğimizin koordinasyonuyla 6 tane fabrika yapmıştık. Yaklaşık bin 500 kişi çalışıyor. Tam kapasiteye geçtiğinde 3 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Bu alanda da 4 tane daha fabrika yapımı devam ediyor. Bin 600 kişi de burada istihdam edilecek. Beş ve yedi yıl içerisinde hedefimiz 50 bin istihdam. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu fabrikaların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2024, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER