Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi

Van Valisi Ozan Balcı, yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi. Vali Balcı bu kapsamda, inşaatı devam eden tekstil fabrikaları, Tıbbiye Camii inşaatı, ihtiyaç sahibi kadınlar için yapımı devam eden konutlar, kültür merkezi, yeni İl Halk Kütüphanesi ile Bebek-Çocuk kütüphanesi inşaatını ve Orman İşletme Müdürlüğü'ndeki fidanlık alanını ziyaret etti.

Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi

Beraberindeki Vali Yardımcısı Musa Göktaş'la birlikte devam eden yatırımları yerinde inceleyen Van Valisi Ozan Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Valisi Ozan Balcı, bu kapsamda beraberindeki, Vali Yardımcısı Musa Göktaş ile birlikte ilk olarak, Van OSB'de yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu.

"HEDEFİMİZ TEKSTİLDE 50 BİN İSTİHDAM SAĞLAMAK"

Vali Yardımcısı Musa Göktaş ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Balcı, "Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz. Kısa sürede tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu fabrikalarımızda da 2 bin kişi istihdam edilecek. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Vali Balcı, fabrika inşaatları incelemesinin ardından bir tekstil fabrikasını da ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi. Vali Balcı, akabinde Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanan, bittiğinde 600 kişinin istihdam edileceği baskı ve nakış tekstil fabrikasının inşaatı inceledi. Firma sahibi Ümit Gündüz'e hayırlı olsun temennisinde bulunan Vali Balcı, çalışanlara kolaylıklar diledi.

VALİ BALCI FİDANLIK ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Balcı akabinde beraberindekilerle birlikte Orman İşletme Müdürlüğündeki fidanlık alanını ziyaret etti.  Burada incelemelerde bulunan Vali Balcı, "Eğitimden sağlığa, tarımdan ormana, alt yapıdan kültürel sanatsal faaliyetlere, hayatın ve yaşamın her alanında çok güzel hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de Van'ımızın hem orman hemde meyve fidanlarıyla ağaçlandırılması. 3 milyon meyve fidanı projemiz devam ediyor. Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 milyon fidanı Van'ın topraklarıyla buluşturduk. Fidanlık alanımızda da şu anda 850 bini meyve olmak üzere 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız. Van'ın ağaçlandırılmasını çok önemsiyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

TIBBİYE CAMİİ HIZLA TAMAMLANIYOR

Vali Ozan Balcı, daha sonra YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Vali Yardımcısı Musa Göktaş ile birlikte üniversite yerleşkesi içerisindeki Tıbbiye Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Balcı, Van Valiliği, YYÜ ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla inşaatı süren Tıbbiye Camiinin yakın zamanda ibadete açılacağını vurguladı.

İHTİYAÇ SAHİBİ 51 KADIN İÇİN YAPILAN KONUTLAR HIZLA TAMAMLANIYOR

Vali Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Musa Göktaş ile eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu. Burada da açıklamalarda bulunan Vali Balcı, "Sosyal devlet anlayışımız gereği ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımızın yanındayız. Dertlerine derman, yaralarına merhem olmak için canla başla çalışıyoruz. Valiliğimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile birlikte eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlara 51 tane daire yapıyoruz. Yakın zamanda hak sahibi kadınlarımıza teslim edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla otursunlar" diye konuştu.

YENİ İL HALK KÜTÜPHANESİ İLE BEBEK-ÇOCUK KÜTÜPHANESİ YÜKSELİYOR

Vali Ozan Balcı, daha sonra Devlet Tiyatrosu yanında yapımı devam eden yeni İl Halk Kütüphanesi ile Bebek-Çocuk kütüphanesi inşaatında Vali Yardımcısı Musa Göktaş ile incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilisinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Vali Balcı, özellikle kentin çocuklarına ve gençlerine büyük fayda sağlayacak kütüphanenin kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti.

Van'da geçtiğimiz yıl yapımına başlanan İl Halk Kütüphanesi ve Bebek-Çocuk Kütüphanesi inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 7 bin 366 metrekarelik alan üzerine 2 kat şeklinde inşa edilecek ve kentte eğitime büyük katkı sağlayacak proje bölgenin en büyüğü olacak.

Bebek-Çocuk Kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesi olmak üzere iki ana bölümden oluşan ve bünyesinde dijital kütüphane, şehir araştırma merkezi, kulüp çalışma odası, atölyeler, çalışma salonu, kafe, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bebek bakım odası, 0-3, 3-6, 6-12 ve 12-15 yaş aralıkları için farklı salonlar, etkinlik alanları, arşiv, depo, WC'ler, sığınak ve mescit gibi donatılar yer alan projede çalışmalar sürüyor.

Yüklenici firma yetkilisinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Vali Balcı, özellikle kentin çocuklarına ve gençlerine büyük fayda sağlayacak kütüphanenin kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti.

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI SÜRÜYOR

Vali Ozan Balcı, son olarak Vali Yardımcısı Musa Göktaş ile Devlet Tiyatrosu binasının yanında yapımı hızla devam eden yeni Kültür Merkezi'nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Balcı, çok kapsamlı hizmet verecek olan kültür merkezinin ilimizin kültür ve sanatına büyük katkı sağlayacağını belirterek çalışanlara kolaylıklar diledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER