Van Amatör'de bol gollü hafta…

Van 1. Amatör kümede A Grubunda ve B Grubunda ikinci devrenin ilk maçları yine kıyasıya mücadelelere sahne olurken, iki grupta da oynanan maçlar kıran kırana geçti.

Van Amatör'de bol gollü hafta…

A Grubunda ilk devreyi lider kapatan Erciş Gençlik Belediyespor, Van 1974 FK'nın ligden ihraç edilmesinden dolayı 3-0 hükmen galip gelirken, B Grubunda ise ilk devreyi namağlup lider kapatan İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, deplasmanda karşılaştığı Van İskelespor ile 2-2 berabere kalarak, liderliğini sürdürdü.

Van 1. Amatör kümede A Grubunda geride kalan 9 haftalık maraton sonunda 23 puanlı Erciş Gençlik Belediyespor, B grubunda ise 9. Hafta sonunda 22 puanlı İpekyolu Belediyesi Gençlikspor liderlik koltuğunda bulunan takımlar oldu.

Her hafta sonu İŞGEM, sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalar, kıyasıya mücadelelere sahne olurken, maçlar bu hafta da bol gollü sonuçlarla tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı liglerde futbol müsabakaları oynanmaya devam ederken, bu bağlamda Van 1. Amatör Futbol müsabakalarında dokuzuncu hafta maçları geride kaldı.

A GRUBUNDA LİDER ERCİŞ 3-0 HÜKMEN GALİP…

Van 1. Amatör Küme A Grubunda n 1974 FK'nın ligden ihraç edilmesinden dolayı 3-0 hükmen galip gelen Erciş Gençlik Belediyespor, 23 puanla liderliğini sürdürürken, karşılaştığı Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor ile 1-1 berabere kalan İlvanspor ise 21 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Van Büyükşehir Belediyespor Gençlikspor, 18 puanla üçüncü sıradaki yerinde kalırken, Özalp Gençlikspor'u 8-3 gibi farklı bir skorla mağlup eden Van Yolspor ise, 17 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Haftayı farklı mağlup kapatan Özalp Gençlikspor, 13 puanla beşinci sırada yer alırken, Van Kaltalspor'u 3-0 mağlup eden Erciş Örenespor ise, 10 puanla altıncı sırada yer aldı.

Van Kartalspor ise 9 puanla yedinci sırada yer alırken, son iki sırada yer alan Tuşba FK ve Van 1974 FK ise ligden ihraç edilmişti.

B GRUBUNDA İPEKYOLU LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Van 1. Amatör Küme B Grubunda ise karşılaştığı Van İskelespor ise 2-2 berabere kalan İpekyolu Belediyesi Gençlikspor, 22 puanla liderliğini sürdürürken, Van DSİ'i 2-0 mağlup eden Altay Eğitim Kültürspor ise, 18 puanla ikinci sırada yer aldı.

Van İskelespor, 14 puanla üçüncü sırada yer alırken, konuk ettiği Tuşba Gençlik Merkezi'ni 1-0 mağlup eden Başkale Gençlikspor ise, 13 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Tuşba Gençlik Merkezi, 10 puanla beşinci sırada kendisine yer bulurken, Van DSİ ise 8 puanla altıncı sırada yer aldı.

4 puanla yedinci sırada bulunan Yeşil Gevaşspor'un ligden ihraç edilmesinden dolayı haftayı 3-0 hükmen galip kapatan Erciş 1 Nisanspor ise 3 puanla son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER