Van Atatürk Şehir Stadyumu isminin değiştirilme talebine sert tepki

Vefa Group Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak’ın Van TV’de katıldığı Ekstra Gündem programında Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun ismini Veysel Ürüm Stadyumu olarak değiştirmek için girişimde bulunduklarını açıkladı. Vanlılar, Van Atatürk Şehir Stadyumu isminin değiştirilme talebine sert tepki göstererek, “Atatürk'ün adını paraya mı değişiyorsunuz” ifadelerine yer verdiler.

Van Atatürk Şehir Stadyumu isminin değiştirilme talebine sert tepki

Vefa Group Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak, katıldığı canlı yayında Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun isminin değişeceğini duyurdu. Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun isminin, Vanspor’a isim sponsoru olan Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm olarak değiştirileceğini açıklaması, Vanlılar tarafından büyük tepki topladı.

Sosyal medya aracılığıyla tepkilerini dile getiren Vanlılar, derhal bu karardan vazgeçilmişe gerektiğini ve Atatürk isminin paraya değiştirilmemesi gerektiğini ifade ettiler.

Kulüp Başkanı Kıyak TV programında yaptığı açıklamada, “Veysel Ürüm, Vanspor için önemli bir değerdir. Kendisinin de rızasını aldık. İmzalar atıldı, anlaşmalar yapıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile de görüştük. Üst yazı yazıldı. Şu an bakanlıktan onay bekliyoruz. İnşallah 2023-2024 sezonunda Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun ismini Veysel Ürüm Şehir Stadyumu olarak değiştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen Vanlılar, “İnanmıyorum. Tavsiyem, derhal kararlarını gözden geçirmeleri. Derin devletin yaptıklarını yapıp, geri adım atmalarını uygun görmüyorum”, “Bunu şiddetle kınıyoruz. Derhal vazgeçsinler. Atatürk, Türk milletinin milli değeridir. Değiştiremezsiniz”, “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin tahrif edilmesini hiç bir şekilde kabul etmediğimizi ve akıllara başka bir siyasal düşünceye hizmet etmek gayesiyle hareket edildiği hasıl olunmaktadır”, “Atatürk'ün adını paraya mı değişiyorsunuz” ifadelerine yer vererek tepkilerini dile getirdiler.

Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu konuda nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER