Van BÜSEM öğrencisi Türkiye 114'üncüsü oldu

Van Büyükşehir Sürekli Eğitim Merkezi (BÜSEM) öğrencisi Abdurrahim Temizel Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Kursu'nda girdiği sınavda Türkiye 114.'sü oldu

Van BÜSEM öğrencisi Türkiye 114'üncüsü oldu

2017 yılında Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak protokolle kurulduktan sonra 2020 yılında Türkiye Gençlik Vakfı'nın da protokole dahil olmasıyla birçok başarıya imza atan Van Büyükşehir Sürekli Eğitim Merkezi(BÜSEM) yeni ve anlamlı bir başarı daha elde etti.

Merkez bünyesinde açılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Kursu'nda sınava hazırlanan Abdurrahim Temizel girdiği sınavda Türkiye 114.'sü oldu.

2023 yılının kasım ayında başlayıp 2024 yılının nisan ayına kadar süren kurs kurum tarafından ücretsiz olarak hizmet vermekteydi.

Kurum Müdürü Öner Çayırlı'yı ziyaret eden Abdurrahim Temizel ve ailesi, Çayırlı'ya destekleri için teşekkür etti.

Başarılı öğrencinin babası Abdulvahap Temizel oğlunun bu başarısından dolayı gururlandığını, oğlunun bu başarısını düzenli ve özverili çalışması ile elde ettiğini dile getirdi.

Anne Nejla Temizel ise yıllardır anne ve babası olarak çocuklarının başarısı için çabaladıklarını bu sonucun kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Aile Sürekli Eğitim Merkezi'nin süreç boyunca verdiği eğitimi ve desteği hiçbir zaman unutmayacaklarını, tüm yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiklerini dile getirdi.

ÇAYIRLI: GENÇLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Öner Çayırlı, Sürekli Eğitim Merkezi'nin etüt salonları dâhil olmak üzere sınava hazırlanan tüm gençlere paydaşları ile birlikte her türlü desteği verdiklerini, geçen yıl KPSS'de Sosyal Bilgileri Öğretmeni Sezai Tancan'ın Türkiye 1.'si olarak kendilerini gururlandırdığını, bu yıl ise Abdurrahim Temizel'in başarısı ile mutluluklarını pekiştiğini dile getirdi.

Çayırlı, bunun yanında EKPSS sınavında birçok öğrencilerini ilk bine girmesi gurur duyduklarını söyledi.

Çayırlı, "Son 3 yıl içinde ortalama %89 yerleştirme başarısı ile 1300 üzerinde öğrencimizi ülkemizin üniversiteye yerleştirdik. 2022 yılına kadar tek bir binada yaklaşık beş yüz öğrenciye hizmet verirken bu yıldan sonra paydaşlarımızın desteği ile bugün itibari ile etüt salonları ile birlikte yedi bini aşkın gencimize ulaşmaktayız. Burada haftanın yedi günü YKS, KPSS, EKPSS, YDS, LGS gibi sınavlara hazırlanan birçok öğrencimize kaynak, deneme temini yapıldığı gibi tecrübeli öğretmenlerin liderliğinde dershane hizmetleri de verilmektedir. Bu azimli çalışmanın ürünü olarak bugün bize sonucuyla gurur yaşatan Abdurrahim'i ve ailesini kutluyorum. Bu başarının baş mimarı olan değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu yıl daha büyük bir başarıyı üniversiteye giriş sınavı YKS, Orta Öğretim, Ön Lisans KPSS sınavlarında elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardından Öner Çayırlı başarısından dolayı Abdurahim Temizel'e plaket verdi.

BÜSEM için orta öğretim ve ön lisans ücretsiz kurs kayıtlarının 31 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2024, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER