VAN'DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU…

Tüm yurtta olduğu gibi Van genelinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

VAN'DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU…

Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan büyük zaferin 102. Yıl dönümü, Van'da törenle kutlandı.

30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 102. Yıldönümünde Beşyol mevkiinde tören düzenlendi. Kent genelinde birçok noktaya Türk Bayrakları asılırken, törenin yapıldığı alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Van Valiliği çelengi, Garnizon Komutanlığı çelengi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması ile başladı.

Van Valisi Ozan Balcı ve NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Oğuz'un tebrikleri kabul etmesinin ardından, Cumhuriyet Caddesi'nde Vanlıların bayramını kutlanması ile devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, Piyade Üsteğmen Burak Kocabıyık silahlı kuvvetler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, bando komutanlığı marş dinletisi, şiir okunması, halk oyunları gösterisi ile devam ederken, Van Valisi Ozan Balcı ve Korgeneral Mustafa Oğuz, daha sonra tören geçişini selamlamasıyla kutlama etkinlikleri sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Oğuz, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Âdem Şen, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fuat Yaşar Atan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, dernek başkanları, askeri erkân, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören geçişinin ardından çekilen anı fotoğraflarıyla birlikte program sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER