Van'dan Filistin'e destekler sürüyor

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşanan insanlık dramına bir kez daha dikkat çekti. Siyonist İsrail'in saldırdığı Gazze Şeridi'nde insanlık dramı günden güne büyürken, 50 bine yakın insan hayatını kaybetti.

Van'dan Filistin'e destekler sürüyor

Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu Van'da da Siyonist İsrail devletine karşı eylemler devam ediyor. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde Hz. Ömer Camii'nde Cuma namazından sonra düzenlenen basın açıklamasında Siyonist İsrail devleti bir kez daha kınandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın olmak üzere 39 bin 145 Filistinli öldü, 90 bin 257 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Yüzlerce Vanlının katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi. 'Filistin'i unutma, Gazze hakkında konuşmaya devam et' sloganıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını, topluluk adına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şube Başkanı Ömer Gündüz okudu.

"GAZZE'DE ZULÜM VE KATLİAMLAR MÜSLÜMANLARIN GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜŞ DURUMDA"

Başkan Gündüz, 9 ayı aşkındır Gazze'de soykırımın devam ettiğini belirterek, "Dokuz ayı aşkın bir süredir Gazze'de soykırımda bulunan Siyonist ve İşgalci İsrail ordusunun son olarak hafta başında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus Şehrinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu 100'den fazla Filistinli kardeşimiz şehit olmuştur. İyice zıvanadan çıkan Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken, gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonist İsrail'in ve en büyük destekçisi katil ABD'nin bölgede bu kadar rahat hareket etmesinin en büyük sebebi elbette ki katliamlara dur diyecek yetkin ve etkin bir gücün olmayışı ve Müslüman ümmetin dağılmışlığıdır. Her zaman haykırdığımız gibi 'İsrail ancak güçten anlar.' Üzülerek söylemek gerekir ki Filistin'de, Gazze'de yaşanan zulüm ve katliamlar şu günlerde Müslümanların gündeminden düşmüş durumdadır. Haber kanallarında ise çok gerilerden takip edilmekte, çoğu zaman halkın gündemine dahi getirilmemektedir. Bu sebeple bu gün burada bir araya gelişimizin gayesi 'Gazze'de yaşanan katliamları asla unutma ve unutturma' demek içindir" dedi.

"SİYONİSTLERE ANLADIĞI DİLDEN YANIT VERİLMELİ"

Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan Siyonistlerin, savunmasız sivillerden intikam aldığını dikkat çeken Başkan Gündüz, "Siyonist ve Emperyalistlerden merhamet beklemek beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Dokuz ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda, İslam ülkeleri olarak Kur'an-ı Kerimde buyrulduğu üzere 'Ey İman Edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.' (Maide/51). ayeti mucibince hareket etmektir. Küfür tek millettir. Katil ve zalim Netanyahu'nun Amerikan meclisinde bir kahraman gibi karşılanması ve dakikalarca ayakta alkışlanması da bunun son örneğidir. Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. Bu bir gerçektir ki düşmanlarımız Müslümanların ayrılığından güç almaktadır. Son süreçte ülkemizde Suriyelilere yapılan ırkçı saldırıları ve kışkırtmaları tasvip etmediğimiz gibi bu tarz olaylar Müslümanlar arasına tefrika sokmakta, bu da İsrail'in ekmeğine yağ sürmektedir. Bizlerin en büyük düşmanı; dünyayı kasıp kavuran ve kurmuş olduğu zulüm düzeni ile insanlığı ifsat eden Siyonizm ve onu ayakta tutan işbirlikçi güçler olmalıdır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin acziyetidir. İslam ülkelerini Yemeni örnek almaya çağırıyoruz. 'Onlar güçlerini Rablerinden alan kahraman Gazze sevdalılarıdır.' Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp, İslam Birleşmiş Milletlerini, İslam Barış Gücü'nü oluşturmayışımızdır" diye konuştu.

"HAMAS SADECE FİLİSTİN İÇİN DEĞİL TÜRKİYE İÇİN DE SAVAŞMAKTADIR"

Filistinli Müslümanların sadece kendi toprakları için değil, tüm İslam coğrafyası için bedel ödediğini belirten Başkan Gündüz, "Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Öyle ki; Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat'ın, Şam'ın, Doğu Türkistan'ın, Diyarbakır'ın ve İstanbul'un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değildir. İsrail Gazze'de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacaktır. Bundan dolayıdır ki Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Türkiye halkı Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. Bundan hareketle çifte vatandaş muhabbetiyle, Siyonist işgal ordusunun saflarında yer alıp Gazze'de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı olan Siyonistlerin vatandaşlıktan atılması, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması ve mal varlıklarına el konulmasına dair meclise sunulan kanun teklifini sonuna kadar destekliyoruz. Söz konusu kanun teklifine Mecliste grubu bulunan veyahut bulunmayan tüm partilerin ve milletvekillerimizin destek vermesinin vicdani ve insani bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak, destek vermelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KUDÜS DAVASINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Filistin ve kutsal şehir Kudüs davasının, Gazze'de yaşanan soykırımın asla unutmaması gerektiğini belirten Başkan Gündüz, "Kıymetli katılımcılar sözümüzü Dünya Alimler Birliği tarafından Filistin mücadelesi için verilen fetvadan bir bölüm ile sonlandırmak isteriz; "Gazze'ye destek vermemek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin'e saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkanlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır." Bu sebeple bizlerde buradan bir kez daha haykırıyoruz ki mübarek belde Filistin ve kutsal şehir Kudüs davasını, Gazze'de yaşanan soykırımı asla unutma ve unutturma. Filistin'de ki ve mazlum coğrafyalardaki tüm kardeşlerimiz için dua et, tepki ver, yürüyüş yap, boykota ısrarla devam et ve maddi desteğini asla esirgeme. İşte bugün burada sizlerle bir araya gelmemiz ve Filistin'de yaşanan katliamı unutturmamak ve gereken tepkiyi vermek adına çok önemli bir görevi yerine getirmiş oluyoruz. Siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz. Özgür Gazze, Özgür Filistin'de buluşmak duasıyla Allah'a emanet olunuz" diye konuştu.

Daha sonra yapılan dua ile basın açıklaması sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER