Van Diyabet Gazetesi, bilinçlendirmeye devam ediyor

Van'da yaklaşık olarak 6 yıldır yayın hayatını sürdüren Van Diyabet Gazetesi, diyabet hastalarını bilinçlendirmeye devam ediyor. Kentte uzun süredir gazetecilik yapan ve aynı zamanda diyabet hastası olan Murat Çurku tarafından çıkarılan Van Diyabet Gazetesi, diyabet hastaları için rehber olmaya devam ediyor.

Van Diyabet Gazetesi, bilinçlendirmeye devam ediyor

Bugün Türkiye genelinde kutlanacak olan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında gazetemize açıklamalarda bulunan Van Diyabet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çurku, Van'da çıkardıkları Diyabet Gazetesi ile bölgedeki diyabet hastalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

2 kardeşini diyabetten dolayı kaybeden Van Diyabet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çurku, bu kapsamda kentteki diyabet hastalarına yardımcı olmaya devam ediyor. Diyabet hastalarını doğru bir şekilde bilinçlendirmek için Van Diyabet Gazetesi'ni çıkardıklarını söyleyen Çurku, Van'daki diyabet hastalarının sorunlarını gündeme getirerek, çözüme kavuşturulması için çabaladıklarını söyledi.

Van Diyabet Gazetesi'nin diyabet hastalarına ulaşması kapsamında Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, işadamı Zahir Kandaşoğlu, sivil toplum örgütleri, kaymakamlar, belediyeler ve diğer kurumların desteğini aldıklarını belirten Çurku, diyabet hastalarının sesi olmaya devam edeceğini vurguladı.

"BİRÇOK İNSAN DİYABET HASTASI OLDUĞUNU BİLMİYOR"

Diyabet Gazetesi olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Gazeteci Çurku, "Van Diyabet Gazetesi'ni yaklaşık olarak 6 yıldır çıkarıyorum. Her hafta düzenli olarak çıkarıyoruz. Gazetemiz sadece Van'da değil, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerinde de diyabet hastalarına ulaşıyor. İlk başladığımızda gazetemizi aylık olarak çıkarıyorduk. Yaklaşık 2 yıldır haftalık olarak çıkarıyoruz. Gazete olarak diyabet hastalarını en doğru şekilde bilgi sahibi yapıyoruz. Birçok insan diyabet hastası dahi olduğunu bilmiyor. Gazetemizde şeker hastalığı, obezite ve diğer hastalıklarla ilgili haberlere yer vererek okuyucularımızı bilgilendiriyoruz. İlimizde her yıl diyabet günü münasebetiyle programlar düzenleyerek, doktorlar tarafından insanların bilinçlendirilmesini sağlıyoruz. Bir diyabet hastası olarak, benim gibi hasta olan insanları en doğru şekilde bilinçlendirmek için çabalıyorum. 2 kardeşimi diyabetten dolayı kaybettim. Kendim ise çok ciddi sağlık sorunları yaşadım. Birçok kez ölümden döndüm. Şeker hastalığının ne kadar tehlikeli bir hastalık olduğunu bir kez daha burada belirtmek istiyorum. Her ailede mutlaka bir diyabet hastası var. Bu kardeşlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu hastalıktan dolayı çok acılar çektim. Kimsenin acı çekmesini istemiyorum" dedi.

"DİYABET PROBLEMİ İLE UĞRAŞAN 425 MİLYONDAN FAZLA İNSAN VAR"

Bugün ülke genelinde kutlanacak olan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü hakkında da bilgi veren Çurku, "Her yıl 14 Kasım'da kutlanan Dünya Diyabet Günü'nü biz de Van'da etkinliklerle kutluyoruz. Günümüzde diyabet problemi ile uğraşan 425 milyondan fazla insan varken tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörleri içerisinde en önemlilerinden biri de ailedir. Diyabette erken tanı tedavi için oldukça önemli olduğundan sağlıklı yaşam tarzını etkileyen eğitim, kaynaklar ve uygun ortam gibi faktörlerin kilit noktası da ailedir. Dünya Diyabet Günü ile hedeflenen esas konu, diyabet farkındalığı yaratarak diyabete bağlı ölümleri engellemek ve diyabet tanısı alan hastaların sayısını azaltmaktır" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2023, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER