Van Filistin'e Destek Platformu: Soykırım bir insanlık suçudur

Van Filistin'e Destek Platformu, Gazze'de soykırım suçuna bulaşan, bunun propagandasını yapan ve siyonistlerle işbirliği içerisinde olanların haklarında hukuki işlemlerin başlatılmasına dair HÜDA PAR tarafından meclise sunulan kanun teklifine destek verilmesi çağrısında bulundu.

Van Filistin'e Destek Platformu: Soykırım bir insanlık suçudur

Van Filistin'e Destek Platformu tarafından yapılan açıklamada, HÜDA PAR'ın, Siyonist işgal yöneticilerinin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği kanunun tekliğinin desteklenmesi gerektiğini açıkladı.

Van Filistin'e Destek Platformu, işgalci İsrail'in yöneticileri hakkında yakalama kararı çıkarılması ve savaşa katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini belirtti.

"SOYKIRIM BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

Van Filistin'e Destek Platformu tarafından yapılan açıklamada, "1948'den bu yana İşgal edilen Filistin toprakları ve üzerine kurulan İsrail devleti, 7 Ekimden bu yana Gazze'yi bir kan gölüne çevirdi. Çocuk kadın demeden yerle yeksan edilen Gazze şeridinde bir soykırım suçu işlenmektedir. Bugüne dek kırk binden fazla insan katledildi. Binlercesi kayıp, binlercesi de bilinmeyen yerlerde tutuklu durumunda. Bu soykırımda birebir siyonist askerlerinin yaptığı zulüm dışında asker olmayan bazı İsrail vatandaşlarının da Filistin'de katliam işledikleri ortadadır. Ülkemizde de İsrail ile çifte vatandaş olan bir kısım içimizdeki Siyonistlerin Gazze'ye gidip İsrail safında bu soykırıma ortak oldukları herkesin malumudur. Bu soykırıma ortak olan kişilerin yargılanması, vatandaşlıktan çıkarılması ve Siyonizm'in yasal olarak suç olmasına talep ediyoruz. Van Filistin'e Destek Platformu olarak Gazze'de bu soykırım suçuna bulaşan, bunun propagandasını yapan ve siyonistlerle işbirliği içerisinde olanların haklarında hukuki işlemlerin başlatılmasına dair kanun teklifini desteklediğimizi kamu oyuna bildiriyor tüm vicdanlı kurum ve kuruluşları, STK ve halkımızı ve mecliste yer alan milletvekillerini bu kanun teklifini desteklemesini bekliyoruz. Unutmayalım soykırım bir insanlık suçudur. Karşısında değilsen suçun bir parçasısın" ifadelerine yer verildi.

İSRAİL SİVİLLERE ÖLÜM YAĞDIRMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail, Gazze Şeridi'nde hedef gözetmeden bomba yağdırmayı sürdürüyor. Deyr el-Belah kentindeki mülteci kamplarını vurdu, çok sayıda Filistinliyi öldürdü. Zırhlı araçlarla girdiği Zehra kentini makineli tüfeklerle ateş altında tuttu. İsrail güçleri son 8 ayda düzenlediği saldırılarda 36 bin 550 Filistinliyi katletti.

İsrail'in 242 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 36 bin 550'ye, yaralananların sayısı ise 82 bin 959'a yükseldi.

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin son 24 saatte sivillere yönelik 7 saldırı gerçekleştirdiği, 71 kişinin hayatını kaybettiği, 182 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bin 550'ye, yaralananların sayısının ise 82 bin 959'a yükseldiği aktarıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2024, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER