Van Gölü dip çamuru temizliğinin iki etabı tamamlandı

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü'nün korunmasına yönelik başlattığı ve toplamda 100 iş makinesiyle gerçekleştirilen dip çamuru temizleme çalışmalarında üçüncü etaba geçildi.

Van Gölü dip çamuru temizliğinin iki etabı tamamlandı

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nü kirlilikten arındırmak amacıyla gerçekleştirilen dip çamuru ve balçık temizleme çalışmaları, 1’inci ve 2’inci etapta tamamlanırken, 3'üncü etapta ise yoğun bir şekilde devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda sürdürülen temizlik çalışmasında 1 milyon 950 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizliği yapıldı.

Tuşba ilçesi İskele Mahallesi sahil kısmında başlatılan 1’inci etap ve İpekyolu ilçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmındaki 2’inci etaptaki çalışmalar tamamlandı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İskele 15 Temmuz Parkı arasındaki 3'üncü etapta ise çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Toplamda 100 iş makinesi ve 100'den fazla personel ile sürdürülen bu çalışmalar neticesinde, gölün 14 kilometrelik sahil bandından 5 milyon metreküp dip çamuru çıkartılması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2024, 10:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
VAN GÖLÜ VE HAVZASINI KORUMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARI
VAN GÖLÜ VE HAVZASINI KORUMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARI - 1 ay Önce

@ Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Tuşba, İpekyolu, Edremit ve Gevaş ilçelerinin kıyılarında eş zamanlı olarak 1000 adet uzun bomlu vinç ve 2000 kamyon ile dip çamuru temizliği altı ayda hızla bitirilmelidir. @ Bu 8 ilçenin kıyılarında toplam 80 kilometre sahil bandı ve rekreasyon alanları oluşturulmalıdır. @ Bu 8 ilçedeki tüm dere ve kanallar acilen ve hızla baştan başa temizlenmelidir.@ Bu 8 ilçede Atık Su Arıtma Tesisleri ve Katı Atık Bertaraf Tesisleri olmalıdır.@ Bu 8 ilçenin kıyılarında 100 metre içeriye kadar hiçbir resmi ve özel kullanım olmamalı. Zapt edilmiş ve halkın kullanımına kapatılmış tüm sahil ve kıyılar halka açılmalıdır. Belediyeler, Özel İdare, Çevre ve Şehircilik, DAKA, DAP İDARESİ, DSİ ve diğer bütün ilgili kurum ve kuruluşlar bu sayılan sahici proje ve çalışmaları acilen ve hızla yapmalıdır.

İlgili makamlardan istirham ediyoruz
İlgili makamlardan istirham ediyoruz - 1 ay Önce

Güzeldere Tünelleri, Van- Yüksekova Tünelleri, Çatak Çığ Tünelleri, Bahçesaray Çığ Tünelleri, Van- Şırnak Karayolu, Van- Hakkari Alternatif Yolu, Kuzey Van Gölü Demiryolu, Van Çevre Yolu projeleri yıllara yayılmayacak kadar çok acil ihtiyaçlardır. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden ve dünyanın sayılı devletlerinden biri olan devletimiz dünya çapında nice dev projeyi gururla bitirmiştir. Marmaray'ı, Çanakkale ve İstanbul'daki beş büyük köprüyü, Karadeniz'deki deniz dolgulu devasa havaalanlarını, Erzurum- Artvin arasındaki toplam yüz kilometreyi bulan 48 köprüyü, yurt genelindeki yüzlerce viyadüğü, Yüksek Hızlı Trenleri, Metro ağlarını, devasa otoyolları , sayısız köprü ve tüneli, İstanbul Havalimanını, sayısız Şehir Hastanesini, devasa Millet Bahçelerini, devasa barajları ve daha nice dev proje ve yatırımı bitirip hizmete açan devletimiz 1 milyon 200 bin nüfuslu büyükşehir Vanımıza da başta sayılan projeleri bir iki senede pekala kazandırabilir. İstirham ediyoruz ki başta saydığımız projeler 2024 yılında ve 2025 yılında Vanımızın ve tabi ülkemizin hizmetine sokulsun.

SIRADAKİ HABER