Van Gölü'ndeki asıl canavar çöp…

TURMEPA işbirliğinde 'Mavi Nefes Projesi' kapsamında Van Gölü'nde temizlik çalışmaları başlatan Garanti BBVA'nın çektiği Van Gölü reklamı büyük ilgi görürken, reklamda Van Gölü'nde yaşayan asıl canavarın gölü kirleten çöplerin ve atıkların olduğuna dikkat çekildi. 'Mavi Nefes Projesi' kapsamında daha önce Marmara Denizi ile Adrasan'da temizlik çalışması yapan Garanti BBVA ve TURMEPA, Van Gölü'ndeki temizlik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Van Gölü'ndeki asıl canavar çöp…

'Mavi Nefes Projesi' kapsamında Van Gölü'ndeki kirliliği dikkat çekmek için Garanti Bankası tarafından çekilen tanıtım reklamı büyük ilgi gördü. Sosyal medyada büyük bir ilgiyle paylaşılan reklamda, özellikle Van Gölü yüzeyinde bulunan çöpler dikkat çekiyor.

Hayata geçirdiği 'Mavi Nefes Projesi' ile Van Gölü'nde temizlik çalışmalarını sürdüren ve farkındalık yaratan Garanti Bankası ve Deniz Temiz Derneği'ne (TURMEPA), Marmara Denizi ile Adrasan'ın ardından Van Gölü'nü de çöpten arındırmayı hedefliyor.

Van Gölü'yle ilgili çekilen reklamda, Van Gölü'nde yaşayan asıl canavarın gölü kirleten çöplerin ve atıkların olduğuna dikkat çekilirken, Van Gölü'nde doğal yaşamı tehdit eden atıkların temizlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İklim krizinin etkileriyle mücadele etmek ve sürdürülebilir bir gelecek için Marmara Denizi ile Adrasan'dan sonra Van Gölü'nde de temizlik çalışması başlatan Garanti BBVA ve TURMEPA, Vanlılar tarafından takdir ediliyor.

Sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında iklim kriziyle mücadeleyi önceliklendiren Garanti BBVA'nın 2021 yılında Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi'nde başlattığı 'Mavi Nefes Projesi' bu kez Türkiye'nin doğusuna Van Gölü'ne uzandı.

Van Gölü ve çevresinde yaşanan kirlilikle baş etmek adına 'Ahtapot 6' deniz süpürgesi bu kapsamda faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bir yıl boyunca yapılacak olan çevre temizliğinin yanı sıra, Van Gölü'ndeki su kirliliğini azaltarak biyoçeşitliliğin korunmasına fayda sağlayacak olan Mavi Nefes Projesi ile birlikte bölge halkının çevre bilincinin artmasına da katkıda bulunulması hedefleniyor.

Mavi Nefes Projesi kapsamında Eylül 2021'de Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorununun çözümüne katkı sağlamak için iki deniz süpürgesiyle müsilaj ve katı atık temizliği başlamıştı. Temmuz 2022'de Marmara'nın dışına çıkılarak deniz turizminin yoğun olduğu Antalya'nın Adrasan bölgesinde de bir deniz süpürgesi 4 ay boyunca hem katı hem de sıvı atık toplayarak deniz temizliği için çalıştı.

Bu kapsamda 'Ahtapot 6' deniz süpürgesi Mavi Nefes Projesi'nin kapsamda bu kez Van Gölü'nde çalışmalarını sürdürüyor.

'Ahtapot 6' deniz süpürgesinin Van Gölü'nde temizlik çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ederken, Garanti Bankası'nın Van Gölü reklamı ilgi gördü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2023, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER