Van Gönül Dostları, bayramda çocukları unutmadı

Van'da kurulduğu günden bu yana, fakir ve yoksulların yardımına koşan, yetim ve öksüz çocukların umudu olan Van Gönül Dostları Derneği, Kurban Bayramı'nda da çocukları unutmadı. 60'a yakın çocuğu giydiren Van Gönül Dostları Derneği gönüllüleri, çocuklara aynı zamanda bayram harçlığı da dağıttı.

Van Gönül Dostları, bayramda çocukları unutmadı

Başlattığı yardım seferberliği ile binlerce ailenin gönlüne dokunan ve birçok sorunlarına çözüm bulan Van Gönül Dostları Derneği, Kurban Bayramı'nda ise çocukları sevindirmeyi ihmal etmedi. 60'a yakın çocuğu baştan sona giydiren dernek gönüllüleri, bu çocuklara aynı zamanda bayram harçlığı da dağıtarak gönüllerine dokundu.

Kurban Bayramı öncesi yardıma muhtaç, yetim ve öksüz çocukları tespit eden Van Gönül Dostları Derneği, hayırsever iş insanlarının destekleriyle, 60'a yakın çocuğu bayramda sevindirdi. Özellikle kırsal kesimlerdeki öğrencilere sık sık kırtasiye, giyim, ayakkabı desteğinde bulunan Van Gönül Dostları Derneği, Kurban Bayramı'nda ise çocuklara yardım elini uzattı.

"60'A YAKIN ÇOCUĞUMUZUN GÖNLÜNE GİRDİK"

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Van Gönül Dostları Derneği Koordinatörü Gülcan Çomak, "Gönül birliği şiarı ile çıkmış olduğumuz hayır yolculuğunda yıllardır binlerce gönüle dokunmaya devam ediyoruz. Peygamber efendimizin 'Cennetteki sevinç sarayına ancak çocukları sevindirenler girer' hadisini kendimize düstur edinerek, bu bayram da 60'a yakın çocuğumuzun gönlüne girdik. Tabi bu yardımlar değerli iş insanlarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bu anlamda bize her türlü desteği sunan bütün iş insanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bayramda da çocuklarımıza bayramlık kıyafetler alarak ve onlara bayram harçlığı dağıtarak onların yüzündeki mutluluğa ortak olmanın mutluluğunu yaşadık. Onların gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki tebessüm bizleri ziyadesiyle mutlu etmeye devam ediyor. Derneğimizin kuruluş amacı da bu minvaldedir. İhtiyaç sahibi insanları tek tek tespit ederek onlara yardım elini uzatmak için bu yola çıktık. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu yardım seferberliğimiz devam edecek. Bu ailelerimizin ve çocuklarımızın sevinmesinde bize katkı sunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2024, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER