Van Gurme Fuarı yarın kapılarını açıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl Van'da ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, yarın ikinci kez kapılarını açıyor. 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan gurme fuarı kapsamında çalışmalar tamamladı.

Van Gurme Fuarı yarın kapılarını açıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan ve yarın kapılarını açacak olan Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapsamında hazırlıklar tamamlanırken, fuarın bu yıl da yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen, 27'si yerel olmak üzere 39 firmanın katılım sağladığı ve 3 gün boyunca devam eden Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı'nı 22 bin 875 kişi ziyaret etmişti.

Bu kapsamda bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'nın yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemek, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve konserve gibi ürün gruplarının yer aldığı Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, geçtiğimiz yıl yoğun ilgi görmüştü.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen fuarda, coğrafi işaret tescili alan Sengeser, Ayran Aşı, Tandırda Van Balığı, Kavut, Murtuğa, Kürt Köftesi, Keledoş, Otlu Peynir, Van Pastası, Savatlı Gümüş İşlemeciliği'nin yanı sıra coğrafi işaret başvuru süreci devam eden Edremit Elması, Sıhke Kavunu, Çirişli Bulgur Pilavı, Ciğer Köftesi, Ekşili Yemeği, Tandır Ekmeği, Taptapa Ekmeği, Helise, Erişte Aşı, Acem Köftesi, Van Tavası, Erişte Pilavı, Kavurmalı Çılbır, Pişürük Çorbası, Kabak Borani, Şile Yemeği, Van Cacığı, Çatal Tatlısı, Eğirdek Tatlısı, Van Kıymalısı, Kaburga Kebabı, Üzümlü Pilav, Soğan Dolması fuarı ziyaret edenlere ikram edilmişti.

Yarın kapılarını açacak olan ve 15 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Van'da bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan fuara nihai tüketici, yiyecek ve içecek toptancıları, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, cafe, restoran ve bar işletmecileri, fastfood zincirleri, kantin ve büfe işletmeleri, bakkaliye grubu, ulusal marketler, yerel marketler, yemek fabrikaları ve catering firmaları, sağlık kuruluşları ve eğitim kurumları gibi kişi, firma ve kurumlar katılım sağlayabilecek.

Etkinlik turizmi olarak da değerlendirilen gastronomi festivalleri ve yöresel ürünlerin tanıtımı için gerçekleştirilen fuarlar son dönemlerde gastronomi turizminin gelişiminde önemli bir paya sahip olurken, özellikle turizmin çeşitlendirildiği günümüzde, birçok destinasyon, turizmdeki payını artırmak ve gelen turist profilini çeşitlendirmek için farklı turistik etkinliklere kapılarını açıyor.

Bu kapsamda harekete geçen Van Ticaret ve Sanayi Odası, turistlerin yeni deneyimler için daha çok katılım gösterdiği etkinlikler haline gelen, gastronomi festivalleri kapsamında bölgesel ya da bölgeye özgü ürünleri hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Van'da bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ve yarın başlayacak olan Yöresel Ürünler ve Gurme Fuarı'nda coğrafi işaretli ürünler, yöresel ve benzersiz ürünlerin katılımcıların hizmetine sunarak eşsiz bir deneyim yaşamalarını sağlamak, Van'ın ve bölgenin turizm potansiyeline katkı sunulması hedefleniyor.

Yapılacak olan etkinliklerle şehrin görünmeyen yüzü katılımcılara tanıtarak daha önce yaşamadıkları bir deneyimle baş başa kalmalarını sağlamak ve katılımcıların etkin rol alacağı bir içerikle şehrin ve bölgenin ulusal ve uluslararası medyada yer almasına vesile olması hedeflenirken, gerçekleştirilecek kısa film ve reklam çalışmalarıyla da katılımcı firmaların tanıtımını ve bilinirliğini arttırılması amaçlanıyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde yarın kapılarını açacak olan ve 15 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı hazırlıkları tamamlandı. 4 gün boyunca devam edecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı'nın yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Fuarın bu yıl ki konuk ili Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve Antakya Ticaret Sanayi odası olurken, yine Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, Kars Ticaret Sanayi Odası, Balıkesir Edremit Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, Bingöl Ticaret Sanayi Odası, Ağrı ve Doğubayazıt Ticaret Sanayi Odaları'nın yanı sıra, Van YYÜ, Van OSB, Van İŞGEM kendi bünyelerinde bulunan firmalar fuardaki yerini alacak.

Fuarda yemek üzerine seminer ve söyleşiler gerçekleştirilirken, Tredyol'un ceo'su ve aynı zamanda geçmişte Ozan Acar da Tredyol'un genel faaliyetlerini ve Tredyol'un yemek versiyonu konusunda genç girişimcilerle bir araya gelecek.

Konser ve çocuk şenliklerinin de yar alacağı fuarda, en güzel peynir yarışması da organize edilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2024, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER