Van Gurme Fuarı yoğun ilgi gördü

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van'da ikinci kez düzenlenen ve 4 gün boyunca devam eden Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, yoğun ilgi gördü.

Van Gurme Fuarı yoğun ilgi gördü

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde ikincisi düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van'ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkâri, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan 88 firma katıldı. 12 Eylül Perşembe günü kapılarını açan ve Pazar gününe kadar devam eden fuarda, peynir yarışmasının yanı sıra çeşitli etkinliklerin düzenlendi.

Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemek, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve konserve gibi ürün gruplarının yer aldığı Van Gurme ve Gastronomi Fuarı yoğun ilgi gördü.

Yine fuara 81 ilden getirilen yöresel ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu. Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemekler, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve konserve gibi ürün gruplarının yer aldığı Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, özellikle hafta sonu Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Fuarda, coğrafi işaret tescili alan Sengeser, Ayran Aşı, Tandırda Van Balığı, Kavut, Murtuğa, Kürt Köftesi, Keledoş, Otlu Peynir, Van Pastası, Savatlı Gümüş İşlemeciliği'nin yanı sıra coğrafi işaret başvuru süreci devam eden Edremit Elması, Sıhke Kavunu, Çirişli Bulgur Pilavı, Ciğer Köftesi, Ekşili Yemeği, Tandır Ekmeği, Taptapa Ekmeği, Helise, Erişte Aşı, Acem Köftesi, Van Tavası, Erişte Pilavı, Kavurmalı Çılbır, Pişürük Çorbası, Kabak Borani, Şile Yemeği, Van Cacığı, Çatal Tatlısı, Eğirdek Tatlısı, Van Kıymalısı, Kaburga Kebabı, Üzümlü Pilav, Soğan Dolması fuarı ziyaret edenlere ikram edildi.

Yine il dışından oldukça fazla katılımın olduğu fuarda özellikle İran'dan yoğun şef katılımı olurken, fuara İlhan Koçulu, Sahrap Soysal, Öner Çulfaz, Neclan Karakaş, Cüneyt Aşan, Harun Raşit Dönmez, Neslihan Durna gibi yemek konusunda ön plana çıkmış isimler damga vurgu.

Fuarın bu yıl ki konuk ili Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve Antakya Ticaret Sanayi odası olurken, yine Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, Kars Ticaret Sanayi Odası, Balıkesir Edremit Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, Bingöl Ticaret Sanayi Odası, Ağrı ve Doğubayazıt Ticaret Sanayi Odaları'nın yanı sıra, Van YYÜ, Van OSB, Van İŞGEM kendi bünyelerinde bulunan firmalar fuardaki yerini aldı.

Fuarda yemek üzerine seminer ve söyleşiler gerçekleştirilirken, Tredyol'un ceo'su ve aynı zamanda geçmişte Ozan Acar da Tredyol'un genel faaliyetlerini ve Tredyol'un yemek versiyonu konusunda genç girişimcilerle bir araya geldi.

Konser ve çocuk şenliklerinin de yar alacağı fuarda, en güzel peynir yarışması da organize edildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2024, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER