VAN O'NU ANDI

Tüm İslam Alemi'nde olduğu gibi Van'da da, Peygamber Efendimiz, Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) kutlu doğumu etkinliklerle kutlandı. Van Beşyol Mevkii Sıhke Caddesi üzerinde toplanan onbinlerce kişi iki cihan serveri Kainatın Efendisi Peygamber Efendimizi andı.

VAN O'NU ANDI

Van'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Cihad Önderi Hz. Muhammed  'Mevlid-i Nebi' etkinliği programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Sıhke Caddesi üzerinde gerçekleşti. Etkinliği yapıldığı alanda kadınlar ve erkekler için ayrı alanlar oluşturuldu.

Filistin bayraklarının da olduğu etkinlikte, sık sık tekbirler eşliğinde 'Allah-u Ekber' nidaları duyuldu.

Abdullah Erdoğan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, İsrail yönetimi lanetlendi, Filistin halkı için destek nutukları atıldı. Yine sözkonusu etkinlikte İsrail, ABD ve destekçilerinin ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yapılarak, alınan her İsrail ürünü sayesinde, Filistin'e atılan bomba ve kurşunlara destek olduğu hatırlatıldı.

Filistin Gazzeli  Hamas Siyasi Büro Üyesi Süheyl El Hindi'nin de katıldığı etkinlikte, sık sık tekbirler eşliğinde 'Allah'u Ekber' sloganları atıldı.

Zaman zaman ön sıralardaki yoğunluğun azaltılması için çağrılar yapılırken, kaldırımlarda etkinliği takip edenlerin alana girmesi gerektiği hatırlatıldı.

"GAZZE SİYONİST İŞGALCİLERE BAŞ EĞMEYECEK"

 Van'daki etkinlikte konuşan Hamas Siyasi Büro Üyesi Süheyla el Hindi, Gazze'nin 7 Ekim'den bu yana büyük bir soykırıma maruz kaldığını belirterek, Gazze'de 10 bini ağır olmak üzere 80 bin yaralı, 34 binden fazla şehit olduğunu söyledi.

Gazze'nin 2 milyar Müslüman'ın şerefini ve izzetini koruduğunu belirten Hindi, Gazze'de 2 binden fazla evin tamamen yıkılarak bir moloz yığını olduğunu dile getirdi.

Gazze'nin yaşlı, kadın ve çocuklarının her türlü sıkıntıya rağmen sabrettiğinin altını çizen Hindi, "Unutmayalım ki Gazze sabrediyor. Gazze her ne kadar zulmün altında olsa bile beyaz bayrağı kaldırıp Siyonist işgalcilere baş eğmeyecek ve direnişten vazgeçmeyecektir. Gazze son kan damlasına kadar direnişine devam edecektir. Gazze şu an 2 milyar Müslüman'ın izzet ve şerefini koruyor. Gazze şu an tüm Müslümanları temsil ediyor. 7 Ekim'deki Aksa Tufanı bilinmelidir ki Kudüs'ü muhafaza etmek içindi. Bu yaptığımız iş küçük bir iş değildir. Unutmayalım bu direniş; Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı korumak içindi. Bizler bu yoldan dönmeyeceğiz ve devam edeceğiz" dedi.

Kürtçe ve Türkçe ilahilerin okunduğu etkinlikte, güvenlik güçleri önlemlerini alırken, sağlık ekipleri de alanda hazır bekletildi.

Birçok kişi ise etkinliği Hz. Ömer Camii'nin yanındaki Dabbaoğlu Parkı'ndan izledi.

Söz konusu etkinlik dua ile son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2024, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER