Van SMMMO Başkanı Örenci’den 35. Yıl açıklaması…

Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Örenci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yasal statüye kavuşmasının 35. Yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Van SMMMO Başkanı Örenci’den 35. Yıl açıklaması…

Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yasal statüye kavuşmasının 35. Yılı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Örenci, bu kapsamda mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirtti.

Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yasal statüye kavuşmasının üzerinden 35. Yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Örenci, “13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik meslekleri yasal statüsüne kavuşmuştur. Geçen bu süre içerisinde birlik ve beraberliğimizi koruyarak etkin, saygın ve güçlü bir meslek camiası inşa eden meslek mensuplarımız, ülke ekonomisinin gelişimi için büyük bir özveriyle çalışan, topluma değer üreten, işletmeler ve kamunun güven sağlayan danışmanları oldular. Geride bıraktığımız 35 yılda, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği büyük bir dönüşüm geçirmiştir. Teknolojinin getirdiği yeniliklerle birlikte, dijital muhasebe ve e-uygulamalar mesleğimizin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.  Bu dönüşüm sürecinde, meslektaşlarımız kendilerini sürekli geliştirmiş, yeni uzmanlık alanları ve beceriler kazanmıştır.  1989 yılında umutla, bugün gururla ve hep birlikte, gelecekte gelişerek ve büyüyerek var olacak mesleğimizin yasal statüye kavuşmasının 35. yıl dönümünde, mesleğimize katkı sağlayan tüm meslektaşlarımıza ve bize bu süreçte destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2024, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER