Van standı İzmir'de yoğun ilgi gördü

Bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren Travel Turkey İzmir 'Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'ndeki Van standı, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Fuarda Van kedisi ve Van Gölü canavarı kostümleri giyen maskotlar ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Van standı İzmir'de yoğun ilgi gördü

Van'ın turizm potansiyelinin tanıtımı için her fırsatı değerlendiren Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 7-9 Aralık tarihleri arasında yapılan Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'nde kentin tarihi, turistik, kültürel ve gastronomi değerlerini tanıttı.

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinin katılım sağladığı fuarda Van standı katılımcılardan bir ilgi gördü. Özellikle fuarı ziyaret eden çocuklar,  Van kedisi ve Van Gölü canavarı kostümleri giyen maskotlara yoğun ilgi göstererek, fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir 'Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'nde açılan Van standı, fuara katılım sağlayan ziyaretçiler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Kente özgü coğrafi işaret tescil belgesi almış yöresel ürünlerin de sergilendiği stantta, ziyaretçilere otlu peynir, bal, ceviz ve Van pastası ikram edildi. Bunun yanı kentin tanıtım broşürleri ve videoları ziyaretçilere takdim edilerek, kentin tanıtımına katkı sunuldu.

Van kedisi ve Van Gölü canavarı kostümleri giyen maskotlar ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, 3 gün boyunca devam eden fuarda Van, en iyi şekilde tanıtıldı.

Van'ın tarihi, turistik, kültürel değerleri ve Van Kedisi'nin yanı sıra kente özgü coğrafi işaret tescil belgesi almış yöresel ürünlerin de sergilendiği Van standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Ayrıca fuarda ildeki oteller, seyahat acenteleri ve tur operatörleri kent turizmi hakkında fuar ziyaretçileri ve sektör temsilcilerine bilgi vererek, kentin turizm potansiyelinin artırılması için çalışmalar yaptı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2023, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER