Van'daki uçak sorunu defalarca gündeme getirilmesine ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'a aktarılmasına rağmen bir türlü çözüm bulmadı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Van Vakfı Başkanı Suat Narin, Van’da yaşanan bu sorunun biran önce ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Van'da son dönemlerde sıkça gündeme gelen uçak seferleri sorunu bir türlü çözüm bulmuyor. 2019 yılında Van Ferit Melen Havaalanı'nda başlatılan genişletme çalışmalarının ardından uçak sefer sayılarında yapılan değişiklik ve bilet fiyatlarındaki artış ile yolcuların günler öncesinden uçak bileti bulamaması ve biletleri yüksek fiyattan alması bir türlü çözüme kavuşturulamadı.
Van'ın 1,5 milyona yakın nüfusu sahip olmasına rağmen, uçak sefer sayılarının yetersiz olması ve astronomik fiyatlarla biletlerin satışa sunulması, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.
“BU OLUMSUZ DURUM ŞEHRİN EKONOMİSİNE BÜYÜK DARBE VURMAKTADIR”
Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Van Vakfı Başkanı Suat Narin, “1 milyon 150 bin nüfuslu ilimiz, ülkenin en doğusunda yer alan ve uzaklık nedeniyle ulaşımda genellikle havayolunun tercih edildiği önemli bir kenttir. Her yıl artan yolcu sayısı şehrimizin potansiyelini ortaya koyarken günlük 7 ile 10 arasında değişen uçak seferi, kentin ihtiyacını karşılamaktan çok uzaktır. Ülkemizin güzide şehirlerinden biri olan Van'da 2019 yılında hayata geçirilen havaalanı genişletme projesinin ardından sefer sayılarında meydana gelen değişiklik, uçak fiyatlarındaki rakamların astronomik bedellerin de üzerine çıkması ve günler öncesinden dahi bilet bulunamaması gibi sorunların ve olumsuz etkilerinin artarak devam etmesi nedeniyle şehrimiz adına büyük endişe duymaktayız. Van STK'ları olarak dış hatlarda hiçbir seferin gerçekleşmediği Van Ferit Melen Havalimanı'ndan iç hatlarda seyahat etmenin de giderek imkânsız hale geldiğini üzülerek takip etmekteyiz. Neredeyse en pahalı iç hatlar biletlerinin Van üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle bu durum şehrin ekonomisine büyük darbe vurmaktadır. Bu olumsuz durumun devam etmesi durumunda Van şehrinin ekonomisinin yok olma noktasına geleceği konusunda duyduğumuz büyük endişe dolayısıyla bu noktada kamuoyunu bilgilendirmeyi görev edinmiş durumdayız. Merkezi İstanbul’da bulunan Van Vakfı olarak nüfusu daima artan bir şehir olan Van'ın ülke ekonomisine katkılarını da büyük ölçüde kısıtlayan bu olumsuz durumun sona ermesine adına yetkilileri bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz. Sefer sayısının artırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU