Van YYÜ'de tanıtım ve tercih günleri başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla beraber öğrencilerin tercih maratonu başladı. Bu kapsamda Van YYÜ, Spor Kompleksi'nde bütün birimleriyle öğrencilere tercih ve bilgilendirme stantları açarak rehberlik ediyor.

Van YYÜ'de tanıtım ve tercih günleri başladı

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi 19 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu akademik ve idari personeli, öğrencilere yönelik açtıkları stantlarda onların bölüm ve program hakkında bilgi almalarını sağlayarak tercih yapmalarını kolaylaştırmak için öğrencilerle bir araya geldi.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif imkânlar, ulusal ve uluslararası projeler hakkında bilgilendirmede bulunarak öğrencilerin Van YYÜ'yü daha yakından tanımaları ve tercihlerini yapmaları için onlara rehberlik ediyor.

Bunlarla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen rehber öğretmenler, YÖK ATLAS, Danışman Bilgi Sistemi (DABİS), YKS Tercih Kılavuzu ve özel üniversite robotları ile öğrencilerin tercihlerinde yol gösterecekler. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ve Medya ve İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi de akademisyenlerin, dekanların, müdürlerin kendi bölüm ve programları hakkında yapacağı bilgilendirmelerini de canlı yayın, paket yayın şeklinde ve haber, fotoğraflarla kayda aldılar. 

25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Van YYÜ Spor Kompleksi'nde devam edecek Tanıtım ve Tercih Günleri boyunca Van YYÜ, öğrencilerin kampüs alanına daha kolay ulaşmaları için ücretsiz servis hizmeti sunacak.

Şehir merkezinde iki farklı noktadan farklı saatlerde günde 4 defa hizmet eden servislerden öğrenciler, ücretsiz yararlanabiliyor. Geleceğine yön verebilmek adına zorlu geçen sınav sürecinin ardından hayal ettiği üniversiteye yerleşebilmeleri için Van YYÜ Spor Kompleksi'ne gelen öğrenciler, Van YYÜ bünyesindeki fakülte ve bölümlerin tanıtımı, eğitim olanakları, sosyal aktiviteler ve kampüs yaşamı gibi konuları stantlarda görevli akademik ve idari personellerden birebir öğrenebiliyor.

Aday öğrenciler Tanıtım ve Tercih Günleri sürecince Van YYÜ'nün akademik programları hakkında detaylı bilginin yanı sıra potansiyel öğretim elemanları ile tanışma fırsatı ve mevcut öğrencilerle görüşerek günlük yaşam hakkında fikir sahibi olabiliyor. Ayrıca ücretsiz servislerle Zeve Kampüsüne taşınan öğrenciler, kampüs turu yapma imkânı ile birlikte üniversitenin fiziksel olanaklarını yerinde gözlemleyebiliyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Tanıtım ve Tercih Günleri ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan  Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van YYÜ'nün kente, bölgeye ve topluma faydalı işler ürettiğini belirtti. Rektör Şevli değerlendirmesinde, "Bu tür etkinlikler, aday öğrencilerin üniversite seçiminde bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olur ve kariyer hedeflerine uygun bir eğitim ortamı bulmalarına katkı sağlar. Adaylar için bu günler, hem akademik hem de sosyal açıdan üniversitemizin sunduğu imkânları değerlendirmeleri için önemli bir fırsattır" ifadelerine yer verdi.

2024 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce aday öğrencinin oldukça heyecanlı ve bir o kadar da önemli bir aşamaya geldiklerini belirten Rektör Şevli, "Öğrenciler, hayatlarının ileriki dönemlerinde edinecekleri meslekleri seçecekler. Bu süreçte oldukça dikkatli olmaları gerekiyor. Bu nedenle her biri alanında uzman personelimiz tarafından öğrencilerimiz için tanıtım ve tercih stantları kurduk. Binlerce aday öğrencinin üniversite tercihi yapacağı bu süreçte, öğrencilerin bölüm ve program hakkında bilgi almasını sağlayacak, iş gücü piyasasını dikkate alarak ilgi ve yeteneklerine göre tercih yapmaları konusunda onlara rehberlik edecekler. Şimdiden tüm öğrencilerimize tercih sürecinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER