Van YYÜ geometri sempozyumuna ev sahipliği yaptı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, bu yıl yirmincisi düzenlenen Uluslararası Geometri Sempozyumu'na ev sahipliği yaptı. Geometri biliminin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu'nun onuruna düzenlenen sempozyum, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kenan Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Van YYÜ geometri sempozyumuna ev sahipliği yaptı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Geometriciler Derneği iş birliğinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde 18-20 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen 20. Uluslararası Geometri Sempozyumu, büyük ilgi gördü.

BAYDAŞ: “SEMPOZYUM, GÜNCEL GELİŞMELERİ VE YENİLİKLERİ PAYLAŞMA İMKÂNI SAĞLIYOR”

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Van YYÜ Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şenay Baydaş, “Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu'nun bilime katkıları ve öncü çalışmaları, bu sempozyumu daha anlamlı kılmaktadır. Geometri biliminin evrenselliğini vurgulayarak, bu alandaki son gelişmeleri tartışmak için buradayız. Bu yıl yirmincisi düzenlenen Geometri Sempozyumu, geometri biliminin tarihsel köklerinden günümüze kadar olan gelişimini ve gelecekteki potansiyelini keşfetme fırsatı sunan önemli bir etkinliktir. Çeşitli geometri alanlarını kapsayan sempozyum, güncel gelişmeleri ve yenilikleri paylaşma imkânı sağlamaktadır. Üniversitemizin en güçlü bölümlerinden biri olan Matematik Bölümü, teorik ve uygulamalı matematik alanlarında öncü çalışmalar yapmaktadır. Uluslararası dergilerde yayımlanan makaleleri ve projeleri ile dikkat çekmektedir" ifadelerini kullandı.

TOSUN: “GEOMETRİ SEMPOZYUMU HER GEÇEN YIL DAHA DA GÜÇLENİYOR”

Sempozyumda konuşan Geometriciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun ise “Geometri Sempozyumu'nun Türkiye genelindeki önemi ve sürekliliği, bilim dünyasına katkılarını her geçen yıl daha da güçlendirmektedir. Hocamızın adına düzenlenen bu sempozyum, onun öğrencileri ve akademik camia için büyük bir birleştirici güç olmuştur” dedi.

ERGÜT: “GEOMETRİ ALANINDA YENİ NESİLLER YETİŞİYOR”

Prof. Dr. Mahmut Ergüt de günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparak, “Hilmi Hocamızın çalışmaları bilim dünyasına büyük katkılar sağlamış, onun öğretmenliği ve yol göstericiliği, geometri alanında yeni nesillerin yetişmesinde önemli bir rol oynamıştır” diye konuştu.

SEMPOZYUM BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Geometriciler Derneği'nin katkılarıyla Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler ve öğrenciler geometri alanındaki en son gelişmeleri ve araştırmaları paylaşmak üzere bir araya geldi. Sempozyum kapsamında düzenlenen oturumlar, tartışma oturumları ve genç araştırmacıların poster sunumları da büyük ilgi gördü.

Programa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, geometri bilimine katkı sunan birçok akademisyen ile öğrenciler katılım sağladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER