Van'da 140 bin öğrenciye 250 bin kitap ulaştırıldı

Van Valisi Ozan Balcı tarafından başlatılan Kitap Van Projesiyle kente kazandırılan 4,5 milyon kitap ile kitabın başkenti olan Van'da, PTT Kitap projesi de tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda kentte PTT aracılığıyla 140 bin öğrenciye 250 bin kitap ulaştırıldı.

Van'da 140 bin öğrenciye 250 bin kitap ulaştırıldı

Van Valisi Ozan Balcı tarafından başlatılan PTT Kitap projesinde şimdiye kadar //kitapvan.gov.tr adresinden kitap isteyen 140 bin öğrenciye 250 bin kitap adreslerine kadar PTT memurları tarafından ulaştırıldı.

Ayrıca yıl boyunca düzenlenen yarışmalarda en çok kitap okuyan öğrenciler de Van Valisi Ozan Balcı tarafından ödüllendirdi.

Van Valiliği kültür müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelere, okurlara, hem binlerce kitaba ücretsiz ulaşma imkanı sunarken, hem de çeşitli etkinliklerde çocukları kitaplarla buluşturdu.

Van Valiliği, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PTT Kargo tarafından hayata geçirilen uygulamayla, öğrenciler kitaba daha rahat erişim sağladı. Van'a atandığı günden bu yana eğitim alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Van Valisi Ozan Balcı, kentteki okuma oranının arttırılması için eğitime destek vermeye devam ediyor.

Van Valiliği desteğiyle alınan kitaplar kitapvan.gov.tr üzerinden anaokulu, ilkokul, ortaokul çocuklarına ücretsiz bir şekilde ulaştırılıyor. Uygulama kapsamında ilk etapta şu ana kadar 250 bin kitap 140 bin öğrenciye PTT aracılığıyla ulaştırıldı.

Öğrenciler kitabı okuduğuna ilişkin bilgileri kitapvan.gov.tr sitesine girdikten sonra yeniden kitap talebinde bulunabiliyor. Kitap okuma komisyonu tarafından seçilen kitaplar kitapvan.gov.tr adresinden öğrencilerin talep ettiği kitaplar paketlenip, PTT aracılığıyla adreslere gönderiliyor.

Vali Balcı, Kitap Van Projesi'nin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, dağıtılan milyonlarca kitapla Van'ın kitabın yeni başkenti olduğunu söyledi.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkiye'nin en zengin kütüphaneleri Van'da oluşturulurken, PTT ile yapılan anlaşma kapsamında öğrenciler, //kitapvan.gov.tr sistemine kayıt yapıp kitap talep edebiliyor.

Öğretmenler tarafından paketlenen birbirinden güzel kitaplar, PTT memurları tarafından öğrencilerin evlerine kadar ulaştırılıyor. Projenin başından bu yana 250 bin kitap 140 bin öğrenciye PTT aracılığıyla ulaştırıldı.

Projeden daha çok öğrencinin faydalanması için çalışmalar yürütülürken, her gün yüzlerce kitap adreslere gönderiliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2024, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER