Van’da Bakımın Ekonomik Gücü sempozyumu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl, ikincisi düzenlenen Hemşirelik Sempozyumu Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyumun ana teması, ‘Bakımın Ekonomik Gücü’ olarak belirlendi.

Van’da Bakımın Ekonomik Gücü sempozyumu

Programa katılan Van YYÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Cemil Göya program kapsamında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Hemşirelik Bölümümüzün son üç yılda, düzenlediği sempozyumlar ve başlattığı projelerle önemli bir atılım gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Göya, “Hemşirelik bilgi ve becerinin yanı sıra şefkat, anlayış ve empati gerektiren bir sanattır. Siz, hemşireler zorlu koşullarda bile mesleğinize olan bağlılığınızla ayakta durup, hastalarınıza umut ışığı oluyorsunuz” sözleriyle tüm hemşirelerin Hemşireler Haftasını kutladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan sempozyum eş başkanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan Akdoğan, hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaparak sempozyumun mesleki gelişmeleri tartışmak ve paylaşmak için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Ayrıca üniversitenin proje başvurularında elde edilen başarıları paylaşarak öğrencilere verilen desteğin önemine değindi. Desteklerden dolayı üst yönetime teşekkür ederken Hemşireler Haftasını kutlayarak kürsüyü sempozyum eş başkanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Göze’e bıraktı. Dekan Göz, Hemşireler Haftasını kutlayarak, öğrencilere eğitim ve saha desteği sunan herkese teşekkürlerini iletti.

Programa katılan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun da bu önemli organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek sempozyuma katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı, sempozyumun açılış konferansını gerçekleştirdi. Kaşıkçı, yıllarını hemşireliğe vermiş bir hemşire olarak, sempozyumun hemşirelik mesleğine ve bu alanda çalışanların yaşadığı sorunlara çok yönlü bakış açısı ve çözüm önerisi getireceğine değindi.

Konuşmalarının ardından Kaşıkçı’ya, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Cemil Göya tarafından plaket takdim edildi.

Van YYÜ Bilimsel Araştırma Projeleri desteğiyle hazırlanan 'Hemşirelik Öğrencilerinin Ameliyathane Deneyimleri' isimli kitap, Dr. Öğretim Üyesi Hatice Azizoğlu tarafından tanıtılmasının ardından programın oturumlarına geçildi.

Sempozyumun oturumları, ‘Hemşirelik Hizmetlerinin Mali Yönü’, ‘Hemşirelik Eğitiminde Sürdürülebilirlik’ ve ‘Sağlık Ekosisteminde Güncel Sorunlar’ başlıkları altında gerçekleştirildi.

Oturumlar, alanının önde gelen akademisyenleri tarafından yönetildi.  II. Ulusal Hemşirelik Sempozyumu, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin skeç gösterimi ve müzik dinletisiyle son buldu.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Genel Sekreter Cahit Tekin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Göz, Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı, Sempozyum Düzenleme Kurulu, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2024, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER