Van’da bisiklet turu düzenlenecek

Türkiye Spor Yazarları Derneği Van Temsilciliği öncülüğünde ‘Tarihe Saygı, Geçmişe Vefa’ sloganıyla bisiklet turu düzenlenecek.

Van’da bisiklet turu düzenlenecek

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ‘Tarihe Saygı Geçmişe Vefa 19 Mayıs Bisiklet Turu’ sloganıyla Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini kapsayan güzergahlarda halka açık bisiklet turu düzenlenecek.

Tura katılacak bisiklet severlerin büyük bir heyecan yaşayacakları etkinliğin milli bilinci artırmada ve farkındalık yaratılmasında önemli rol oynaması hedefleniyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Van Temsilciliği öncülüğünde, Küresel Gazeteciler Konseyi Van Temsilciliği, Van Öğretmenler Bisiklet Topluluğu, Vangölü Aktivistleri tarafından ‘Tarihe Saygı, Geçmişe Vefa 19 Mayıs Bisiklet Turu’ sloganıyla düzenlenecek bisiklet turu 19 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de Van kalesi güneyinde yer alan Kayaçelebi Camii önünde başlayacak.

Van Gölü Sahil Yolunda devam edecek olan etkinlik, Edremit ilçe kent meydanında son bulacak.

‘Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Nesiller’ ve ‘Van Gölü Kirlenmemesin’ çağrısının da yapılacağı bisiklet turunda çok sayıda bisiklet severin pedal çevirmesi bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ

YORUM EKLE
YORUMLAR
TERTEMİZ VAN, TERTEMİZ ÇEVRE, TERTEMİZ DOĞA
TERTEMİZ VAN, TERTEMİZ ÇEVRE, TERTEMİZ DOĞA - 2 ay Önce

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun.

SIRADAKİ HABER