Van'da çocuk gözüyle iklim değişikliği sergisi açıldı

Merkezi Van'da bulunan Vatansever Gençler Derneği'nin genç üyelerinden Makbule Şevval Tutum, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı.

Van'da çocuk gözüyle iklim değişikliği sergisi açıldı

'Çocuk Gözüyle İklim Değişikliği' konulu resim sergisi, Van Müzesi salonunda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergiye; İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, Kültür Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, Gençlik Spor Müdürü Yalçın Özdemir, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman ve Vatansever Gençler Derneği Genel Başkanı Veysel Taşdemir ve vatandaşlar katılım gösterdi.

İlk resim sergisini 7 yaşında Beykoz'da dönemin Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın destekleri ile gerçekleştiren sanatçının ikinci sergisi Van Müzesi salonunda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Babası Trabzonlu, annesi Vanlı olan Makbule Şevval Tutum'un ikinci sergisi ile küresel iklim değişikliğine dikkat çekildi.

Konuya ilişkin görüşlerini bildiren Makbule Şevval Tutum, geçtiğimiz aylarda Akdamar Adası'nda yaşanan hortum ve Van Gölü'nün çekilmesinin kendisinde derin bir üzüntüye sebebiyet verdiğini, bu yüzden toplumda farkındalık oluşturmak adına resim yapmaya karar verdiğini söyledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2024, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER