Van’da festival coşkusu sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü günü de kültür ve sanatla dolu bir program sundu.

Van’da festival coşkusu sürüyor

Van Kent Meydanı’nda sanatçılar; Vedat Ertosun, Fırat Turan, Sertan Yaşar, Tuba Yaşar ve Uğur Kaçmaz Türk Halk Müziği konseri verdiler.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen tek perdelik tiyatro oyunu Yüzyıllık Destan “Ateş” Atatürk Kültür Merkezi Van Devlet Tiyatrosu’nda yoğun ilgi gördü.

Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda Filistin Direniş Sineması’nın yapımları Vanlılarla buluştu.

Van İl Halk Kütüphanesi’nde katılımcılar, şair ve yazar Müştehir Karakaya’nın “Sarı Koltuk Sohbetleri” etkinliğinde şiirle dolu saatler geçirdi.

Grup Semazen, Hüsrev Paşa Cami Külliyesi’nde gerçekleştirdiği Tasavvuf Müziği Dinletisi ile gönülleri huzurla doldurdu.  

Ünlü komedyen Gökhan Ünver, Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda stand-up gösterisi ile Vanlılara eğlenceli saatler yaşattı.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Atatürk Kültür Parkı Çocuk Köyü’nde, çocuklar sahne şovu “Aşuk Maşuk” ve çocuk tiyatrosu “Maşa ile Koca Ayı” ile gönüllerince eğlendi.

TURSAK ile Çocuk Filmleri Festival etkinlikleri de Van AVM Paribu Cineverse ve Van Müzesi Çocuk Atölyesi’nde yer almaya devam ediyor. Çocuklar; Fatma Yılmaz ile dans atölyesi ve Gizem İbak ile yönetmenlik atölyesinde yeni bilgi ve beceriler edindiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER