Van'da hacamata yoğun ilgi…

Peygamber efendimizin sünneti olarak bilinen ve sağlık açısından büyük faydaları olduğuna inanılan hacamata Van'da son zamanlarda yoğun ilgi olduğu görülüyor. Vücutta pıhtılaşan kanın, normal kan dolaşımını etkilediği gerekçesiyle yapılan hacamat sonrası vatandaşlar kendilerini çok daha sağlıklı hissettiklerini söylüyor.

Van'da hacamata yoğun ilgi…

Van'da, tamamlayıcı tedavilerden biri olarak bilinen hacamata vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle bu işi çok iyi yapan hekimlere müracaat eden vatandaşlar, hacamat yaparak vücutlarında biriken pıhtılaşmış kanın dışarı atılmasını sağlıyorlar.

Van'da bazı vatandaşlar hacamatın sülüklü tedavi yöntemini denerken, bazı vatandaşlar ise kupa ve bardak yöntemli hacamatı tercih ediyor.

İran'dan farklı zaman dilimleri içerisinde Van'a gelen Süleyman Moeinzadfarrokhzad isimli hekim, birçok vatandaşa hacamat tedavisi uyguluyor. Hacamat tedavisinden faydalanan vatandaşlar, kendilerini çok daha sağlıklı hissettiklerini söyleyerek, "Son zamanlarda çevremizden de aldığımız bilgiler neticesinde hacamatın sağlık açısından çok faydalı olduğunu öğrendikk. Vücudumuzda zaman zaman meydana gelen ağrıların giderilmesi amacıyla, bu tedaviye başvurduk. Tedavi olurken video çekimleri de yaptık. Ayrıca vücudumuzda pıhtılaşan kanın görüntüsüyle adeta şoke olduk. Çünkü kirlenmiş ve sıvı özelliğini kaybetmiş, adeta katılaşmış bir kan gördük. Bu kan, vücudumuzdaki normal kanın dolaşımını da engelliyor. Bunun da farkına vardık. Hacamat sonrası kendimizi birkaç saatliğine yorgun hissetsek de, sonraki günlerde daha iyi hissettik. Peygamber efendimizin sünneti olan hacamatın son yıllarda ilimizde yoğun ilgi gördüğüne şahit oluyoruz. Ancak herkes bu tedaviyi yapamaz. Bu işi çok iyi bilenlere gidilmesi gerekiyor. Eğer bu işi merdiven altı ve hijyen olmayan malzemelerle yapan kişilere gidersek, sağlığımız tehlikeye atmış oluruz. O yüzden bizlere de çevremize danışarak, İranlı hekim ağabeyimize geldik. Kendisiyle tedavi öncesi sohbet ettik ve ikna olduk. Biz kupa yöntemiyle hacamat olduk. Normalde farklı hacamat uygulamaları var. Bazı hekimler 5, bazıları 8, bazıları 10, hatta bazıları çok daha fazla kupalar sırta yapıştırarak, vücutta biriken pıhtılaşmış kanı çekiyor. Ancak İranlı hekimimiz sadece bir bölgeye uyguluyor. Kendisinin tabiriyle yemek yemek için bir ağız yetiyor. Bize de sadece üst sırt bölgemizde boyun altında hacamat uygulandı. Kendimizi sağlıklı hissediyoruz. Herkese de bu tedavi yöntemini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Kentte zaman zaman sülük tedavi uygulaması da yapan hekimler, vatandaşların bu tedavi yöntemiyle de vücutlarındaki pıhtılaşan kanın dışarıya atılmasının sağlanabileceğini belirtiyor.

Van'da bazı vatandaşlar ise, kafa, göz ve hatta ağız içlerine bile hacamat uygulaması yaptırıyor.

Öte yandan hacamat uygulaması sonrası uyku düzenlerinin yoluna girdiğini belirten vatandaşlar, "Daha önce vücudumuzda çeşitli ağrılar oluyor. Özellikle boyun ve bel ağrılarından dolayı yatakta sürekli kıvranıyorduk. Hacamat uygulaması sonrası daha düzenli uyumaya başladık. Birçok şikâyetimizden kurtulmuş olduk. Herkese bu tedavi yöntemini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştular.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER