Van’da kadın muhtarlara kapasite güçlendirme eğitimi

Van'da, 20 Kasım Pazartesi günü kadın muhtarlar ve muhtar adayları için kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek.

Van’da kadın muhtarlara kapasite güçlendirme eğitimi

Van'da 20 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek eğitimde, mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi ve kadın muhtar sayısının artırılması hedefleniyor.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı'nın, 'Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!' temasıyla hazırladığı proje hayata geçti. Her bölgeden bir il seçilerek uygulanan proje, bu kez Van'da gerçekleştiriliyor.

Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini, öncelikle temel bir hak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için ise bir gereklilik olduğunu temel alan bu proje ile 2024 yerel seçimleri öncesinde düzenlenen eğitimlerle hem mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor.

20 Kasım'da gerçekleşecek eğitimde Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu Hilal Dokuzcan'ın 'Adaylaşma Süreçleri ve Strateji Geliştirme', Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu'nun 'Mahallenin İmar Sorunları, Katılımcı Planlama ve Muhtarın Rolü' ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık'ın 'Mahallede Eşitlik ve Hak Temelli Yaklaşım, Kadın Dostu ve Kapsayıcı Kentsel Hizmetler' konularında bilgi ve deneyim paylaşımları yapacak.

Van'ın kadın muhtarlarının ve muhtar adaylarının katılacağı kapasite güçlendirme programı 'eşit temsil' ve 'eşit katılım' temasıyla gerçekleştirilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2023, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER