Van'da kaldırım işgali bıktırdı

Van'ın hemen hemen her sokağında ve caddesinde kaldırım işgalleri defalarca gündeme getirilmesine rağmen çözüme kavuşturulmuyor. Yayalara ait olan kaldırımlar, esnaflar ve sürücülerin işgaline uğramaya devam devam ederken, defalarca gündeme getirilmesine rağmen sorununun çözüme kavuşturulamaması ise, tepkilere neden oluyor.

Van'da kaldırım işgali bıktırdı

Özellikle Ordu Caddesi'nde bulunan kaldırımlar esnaflar tarafından tamamen işgal ediliyor. Sorunun defalarca dile getirilmesine rağmen, belediyelerin caydırıcı işlemler yapmaması nedeniyle kent genelinde sorun gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Ordu Caddesi'nin yanı sıra kentte birçok sokakta kaldırımların tamamen işgal edilmesi nedeniyle vatandaşlar yolda yürümek zorunda kalırken, belediyelerin bu konuda herhangi bir çalışma yapmaması ise tepkilere neden oluyor.

Kent genelinde esnaflar sattıkları ürünleri kaldırımlarda teşhir ederek, kaldırımlar üzerinde usulsüz tezgâhlar açarken, kentin birçok noktasında ise duyarsız sürücüler araçlarını gelişigüzel bir şekilde kaldırımlara park ediyor.

Bunun yanı sıra kentin en kalabalık caddeleri üzerinde açılan lokanta ve kahvehaneler, kaldırımlara attıkları masa ve sandalyelerle kaldırımları işgal etmeye devam ediyor.

Alışkanlık haline gelen kaldırım işgali yüzünden vatandaşlar kaldırımları kullanamazken, defalarca haber yapılarak gündeme getirilmesine rağmen soruna çözüm bulunmaması ise tepkilere neden oluyor.

Vatandaşların kullandığı kaldırımlar tuhafiyeden inşaat malzemelerine, masa sandalyeden, meyve sebzeden çeşitli ürünlere ve araç parkına kadar işgal edilmeye devam ederken, kentin en işlek caddelerinde bile devam eden soruna göz yumulması ise tepki çekiyor.

Bunun yanı sıra kentin belli noktalarında kaldırımlarda ürün satılmasından dolayı vatandaşlar büyük sıkıntı yaşatırken, kent genelinde kaldırım üzerinde satış yapan seyyar satıcı sayısında da her geçen gün artış olduğu gözlemlendi.

Birçok esnaf iş yerindeki ürünlerini kaldırım üzerinde sergilerken, duyarsız sürücüler ise araçlarını gelişigüzel bir şekilde kaldırımlara park etmeye devam ediyor. Kentin birçok noktasında ise kahvehane ve lokantalar tarafından kaldırım üzerine bırakılan masa ve sandalyeler vatandaşların güçlükle ilerlemesine sebep oluyor.

Gelişi güzel parklar ve kaldırım işgali yüzünden vatandaşlar kaldırım yerine caddelerde yürümek zorunda kalırken, Van genelinde kaldırımların büyük bölümü ise araçlar tarafından işgal edilmeye devam ediyor.

Kaldırımlara gelişigüzel bırakılan ve yayaların yolunu kapatan park edilmiş vaziyetteki araçlar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, bazı kahvehaneler ve kafeler ise, kaldırımlara masa- sandalye bırakarak, kaldırımları işgal ediyor.

Kaldırımları işgal eden araçlar nedeni ile yayaların can güvenliği tehlikeye girerken, şehir merkezinde yayaların kullanması gereken kaldırımlar araçların işgali altında.

Duruma tepki gösteren yayalar, işgal edilen kaldırımlar yüzünden caddelerde yürümek zorunda kaldıklarını belirterek, defalarca gündeme getirilmesine rağmen, soruna çözüm bulunamamasına anlam veremediklerini vurguladılar.

Kaldırımların büyük bölümü araçlar tarafından işgal edilirken, kentin birçok noktasında ise kahvehaneler ve lokantalar tarafından işgal ediliyor.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden soruna çözüm bulmasını istedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2024, 10:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
VAN HALKI SORUYOR: " İnsan olan, insanlara saygısı olan bunları yapar mı?
VAN HALKI SORUYOR: " İnsan olan, insanlara saygısı olan bunları yapar mı? - 3 gün Önce

HİNDİSTAN'DAKİ PAZAR YERLERİNİ ANDIRAN KEŞMEKEŞ ÇARŞILARIMIZ VAR. ON YILDIR YALVARIYORUZ AMA DÜZENE GİRMEK BİR YANA HER YIL İŞGAL GİDEREK ARTTI. ESNAFLAR ÇÖP KUTULARINI BİLE KALDIRIMLARDAN SÖKTÜLER. KALDIRIMLARI, AĞAÇ ALTLARINI ÇÖPLÜK OLARAK KULLANIYORLAR. ÇÖP, İZMARİT, AMBALAJ VE ATIKLARINI YOL KENARINA KOYUYORLAR. MALZEMELERİNİ, SATTIĞI ÜRÜNLERİ DİLEDİKLERİ GİBİ VE DİLEDİKLERİ KADAR KALDIRIMLARA DİZİYORLAR. HATTA BAZISI KALDIRIMLA YETİNMEYİP YOL KENARINI DA İŞGAL ETMİŞ. ÇAYEVLERİ ZATEN KALDIRIMLARI, YOL KENARLARINI VE PARKLARI BABALARININ TAPULU MÜLKÜ GİBİ TEPE TEPE KULLANIYOR. MANAVLAR BİR KAMYONET YÜKÜ KASAYI, SEBZEYİ VE MEYVEYİ KALDIRIMLARA YIĞIYOR. LOKANTA, FIRIN, MANAV, MARKET, ÇAYEVİ, KAFE, RESTAURANT, GİYİMCİ, AYAKKABICI, HIRDAVATÇI VEYA HER NE ESNAF OLURSA OLSUN BU İŞGALLERİ YAPANLAR SUÇ İŞLİYOR, ŞEHRİN DÜZENİNİ BOZUYOR, ŞEHRİ KİRLETİYOR, İNSANLARA RAHATSIZLIK VERİYOR. BUNLARIN SORUMLUSU DA GÖZ YUMAN, SES ÇIKARMAYAN, KALDIRMAYAN BELEDİYELERDİR.

Yazıklar olsun
Yazıklar olsun - 3 gün Önce

Cehaleti görün, ahlak dışılığı görün, bilinçsizliği görün, duyarsızlığı görün, geri kalmışlığı görün. Bu şehirde hemen her caddede, her sokakta, her kaldırımda bu manzaraları yaratan esnaflar var. Böyle yapmayan İNSANLAR da var. Ama bunu yapanlar utanmalı. O kazandıkları para haram olmaz mı? Kül hakkıdır. Kadınlar, bebek arabalı hanımlar, engelliler, yaşlılar, bütün yayalara rahatsızlık veriliyor. Bu insan işi değil.

En doğru tepki budur
En doğru tepki budur - 3 gün Önce

BÖYLE MANAVLARDAN, BÖYLE DÜKKANLARDAN YILLARDIR ALIŞVERİŞ YAPMIYORUM.

600 bin insana haksızlık
600 bin insana haksızlık - 3 gün Önce

Kaldırımlara araç park edenler, yaya geçitlerine araç park edenler, kaldırım girişlerinin önünü araçlarıyla kapatanlar, dönüşün yasak olduğu yerlerden aracıyla geçenler, aracını çift sıra park edip gidenler, trafiği bile bile zora sokarak kuralsız araç sürenler, kuralsız park yapanlar, yüksek sesli müzik açanlar siz biliyor musunuz halk arasında böyle yapanlara " Vandal, Cahil, Görgüsüz, Medeniyetsiz, Vahşi, Barbar, Ahlaksız" şeklinde nitelemelerde bulunuluyor. Aklı başında, bilinçli, duyarlı, medeni, saygılı hiçbir sürücü yukarıdaki durumları yapmaz, halkın kullandığı yukarıdaki kelimelere de maruz kalmaz. Ama buna rağmen yapanlara da Polis ve Zabıta denetim yapıp ceza yazsın.

PARK VE KALDIRIMLAR KİMSENİN BABASININ MÜLKÜ DEĞİL
PARK VE KALDIRIMLAR KİMSENİN BABASININ MÜLKÜ DEĞİL - 3 gün Önce

Sanat Parkı, Feqiyê Teyran Parkı, Dabbağoğlu Parkı, Ahmedi Hani Parkı ve Kent Meydanına ister GÜNDÜZ ister AKŞAM tebelleş olup çöken semavercileri, cızbızcıları, çevredeki işgalci çay ocaklarını istemiyoruz. Bu halk bu rezaletlere rızası yok. Belediyeler de zabıta da sessiz kalmamalı, izin vermemeli. Kimse bu düzensizlikler, gaspler, işgaller, tahribatlar ile halka ait park ve yeşil alanlara el koymamalı, şahsi mülkü gibi kullanmamalı. Kimse halka ve şehre meydan okumamalı, şehrin düzenini ve kurallarını hiçe saymamalı. Park işgalleri de, kaldırım işgalleri de "geçim savaşı" ve " ekmek kavgası" olarak gösterilmesin, bunlar düpedüz ilkel, rahatsız edici ve çağdışı manzaralardır, saygısızlıktır, cehalettir, kabadayılıktır, şehrin canına okumadır. Lütfen son yıllarda var olan ve son üç aydır artarak şehri rezil ve berbat eden bu işgallere, bu zorbalıklara, bu saygısızlıklara kalıcı ve kesin sonuç getirin.

BİLİNÇLİ BİR ESNAF ŞÖYLE DEMİŞTİ :
BİLİNÇLİ BİR ESNAF ŞÖYLE DEMİŞTİ : - 3 gün Önce

" Biraz akıl, biraz vicdan, biraz medeniyet, biraz şehir kültürü, biraz saygı, biraz ahlaktan nasip almış hiçbir insan YAYALARA AİT OLAN kaldırımlara eşya, ürün, sebze, meyve, kasa, malzeme, masa, sandalye ve kendi işyerine ait hiçbir şeyi koymaz. Hele hele ahlak ve insanlıktan nasip almış hiç kimse yol kenarlarına hiçbir şekilde eşya, malzeme, ürün, kıyafet, sebze, meyve, masa, sandalye, tabure ve benzeri bırakmaz. Kalabalık ve hareketli bir büyükşehirde insanlara saygılı davranıp kaldırım ve yol kenarlarına asla iş yerine ait hiçbir şeyi bırakmayan görgülü, saygılı, bilinçli yüzlerce, binlerce esnafımız da var. Fakat insanlara değer vermeyen, şehri yaşanmaz hale getiren, kaldırım ve yolları işgal eden sorumsuz, saygısız, bilinçsiz, görgüsüz, kural tanımaz sayısız esnaf da var. Üstelik kimi esnaflar sokaklardan çöp kovalarını da sökmüş. Yol ve kaldırımlar bu yüzden izmarit, ambalaj, pet, kağıt, naylon ve çöplerden geçilmiyor. İnsan şehrine bu ihanetleri yapar mı?"

ZABITA BİRİMLERİ BUNU NEYLE İZAH EDECEKSİNİZ?
ZABITA BİRİMLERİ BUNU NEYLE İZAH EDECEKSİNİZ? - 2 gün Önce

DABBAĞOĞLU PARKI semavercilerin ve çaycıların özel bahçesi oldu. AHMEDİ HANİ PARKI unutulmuş virane bir park. Üç taraftan çayevlerinin masa ve sandalyeleri ile doldurulmuş. SANAT PARKI da üç ayrı semaverci grubu ile cızbızcıların işgaliyesine döndü . Maalesef FEKİYÊ TEYRAN PARKI da özellikle akşamları semavercilerin işgal ettiği bir park oldu. KENT MEYDANI da semavercilerin eline geçti. Kadınlar, yaşlılar, aileler, ziyaretçiler çarşının neresinde gönüllerince ve rahat oturup dinlenecekler? Gündüzleri de işgal var ama hemen hepsi akşam 17.00 - 24.00 arası semaverci ve cızbızcılar tarafından ele geçiriliyor. Çim,ağaç, çiçek, düzen, ve temizlik kalmadı. Belediyeler ve Zabıta gündüz ilgilenmiyor. Akşamları ise şehir tamamen Hindistan'a dönüyor. Dilendirilen çocuklar, dilenci kadınlar, kaldırım işgalleri, yanlış araç parkları, yaygınlaşan park ve yeşil alan işgalleri, her taraftaki izmarit, toz, toprak, yaprak, çöp ve korkunç kirlilik... Şehrin çivisi çıkalı yıllar olmuştu ama bu yaz iyice berbat oldu. Çevre ve Temizlik, Park ve Bahçeler ile Zabıta Müdürlükleri neredeler?

SIRADAKİ HABER