Van'da özel çocuk kliniği açıldı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Fırat Bedir ve Uzman Dr. Baran Kızılyıldız tarafından Van'a yeni özel çocuk kliniği kazandırıldı.

Van'da özel çocuk kliniği açıldı

Hafizeye Mahallesi, Eski Cezaevi Caddesi, Birgül Sokakta Vanlıların hizmetine giren özel çocuk kliniğinin açılışına Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Kamuran Karaman, Van İl Hakem Kurulu Başkanı Erkan Odabaşı, Uzman Dr. Fırat Bedir, Uzman Dr. Baran Kızılyıldız, çok sayıda doktor, sağlıkçı ve davetli katıldı.

Çocukların tedavisi noktasında her ayrıntı düşünülürken, ailelerin kafasındaki tüm soru işaretlerinin giderileceği klinikte, çocuklara oyun parkı ortamında sağlık hizmeti verilecek.

KIZILYILDIZ: "VAN BİRÇOK KONUDA EKSİKLİKLER YAŞIYOR"

Açılışta sonrası açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Baran Kızılyıldız, "Uzman Dr. Fırat Bedir arkadaşımla birlikte Van'da çocuklarımıza sağlıklı, konforlu bir ortamda gerek onların büyüme ve gelişme takipleri, gerekse her türlü teşhis ve tedavide halkımıza, çocuklarımıza hizmet verebilmek için ortak bir çocuk kliniği açmış bulunmaktayız. Van gerek sosyo-ekonomik sıkıntılar, gerek sınır ili olması nedeniyle birçok konuda eksiklikler yaşamaktadır. Fırat hocamla birlikte özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlık branşında Van halkına, bölge halkına ve çocuklarımıza hizmet vermek istiyoruz" dedi.

BEDİR: "VAN'A HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Özel çocuk kliniği ortaklarından Uzman Dr. Fırat Bedir ise, "Uzman Dr. Baran Kızılyıldız ile birlikte Van'da çocuk sağlığı ve hastalıkları hakkında nasıl yeni bir sağlık hizmeti sunabiliriz diye düşündüğümüzde bir klinik kurmamız gerektiği kanısına vardık. Çocuk sağlığı ve hastalıkları izleniminin yapılabileceği bir klinik kurmak üzere fikir birliğine vardık. Bu anlamda bir klinik kurduk. 320 metrekare bir alanda 2 uzman hekimin çalıştığı, 2 hemşire ve 1 personelin çalıştığı, toplamda 5 personelle hizmet veren çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniği kurduk. Halkımıza, bölgemize ve Van'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

KARAMAN: "HASTALARIMIZA ŞİFAYA ARACILIK ETMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYOR"

Son olarak söz alan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Kamuran Karaman, "Bugün burada çocuk sağlığı ve hastalıkları açısından ilimizde uzun yıllardır kamu ve özel kurumlarda hizmet eden iki değerli arkadaşımız bir araya gelerek ayaktan takip ve tedavi yapabilecekleri bir klinik kurmuş bulunmaktalar. Her koşulda biz doktorlar gecemizi gündüzümüze katarak, hastalarımıza şifaya aracılık etmek için elimizden geleni yapmaktayız. Birbirinden değerli iki doktor arkadaşımızın da bundan sonra kliniklerinde vereceği hizmetlerinde Rabbim ellerine şifa vesile kılsın. Kendileri ve halkımız için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra açılışa katılanlar kliniği tek tek gezerken, yapılan tedaviler hakkında bilgilendirme yapıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER