Van'da şehit ve gazi ailelerine eğitim...

Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Van İl Başkanlığı tarafından kent genelindeki şehit ve gazi ailelerine İngilizce ve resim eğitimi verilecek. Öte yandan kent genelindeki şehit ve gazi aileleri ise Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Van İl Başkanlığı tarafından sağlık taramasından geçirilecek.

Van'da şehit ve gazi ailelerine eğitim...

Van'da kurulduğu günden bu yana çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Van İl Başkanlığı, bu kez de şehit ve gazi aileleri için eğitim programları organize ediyor.

20-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan eğitimlerde kentteki şehit ve gazi ailelerine İngilizce ve resim eğitiminin verilmesinin yanı sıra, aileler detaylı sağlık taramasından geçirilecek.

İranlı Kadın Doğum Uzmanı ve Ruh Sağlığı Hemşiresi Parinaz Rasti tarafından verilecek eğitimler 5 gün boyunca devam edecek.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Büyük Türk Dünyası Yüzyılı Turan Federasyonu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Van İl Başkanı Halil Aybar, "Van'da kurulduğumuz günden bu yana kentin yararı için çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilimizdeki şehit ve gazi ailelerine ücretsiz olarak İngilizce ve resim eğitimleri düzenliyoruz. Bu yanı sıra şehit ve gazi ailelerimiz ücretsiz bir şekilde sağlık taramasından geçirilecek. Eğitimler İranlı Kadın Doğum Uzmanı ve Ruh Sağlığı Hemşiresi Parinaz Rasti tarafından verilecek. 2-3 sınıfta bu eğitimler verilecek. Her sınıfta farklı seviyelerde dersler verilecek. Yine federasyonumuz çalışmaları kapsamında İran'daki iş adamların yatırım amacıyla Van'a davet ettik. Bu anlamda önemli bir yol kat ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte güzel işlere imza atacağız. Yine bu süreçte Şerefhan Aşireti lideri, büyüğümüz İskender Ertuş'un bize çok büyük destekleri oldu. Kendisine de sizler aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. Eğitimleri gönüllü olarak verecek olan İranlı Kadın Doğum Uzmanı ve Ruh Sağlığı Hemşiresi Parinaz Rasti'ne de şükranlarımı sunuyorum. Ulaşamadığımız veya davet etmeyi unuttuğumuz aileler varsa 0546 674 54 01 numaradan bize ulaşabilirler. Ben şimdiden eğitimlerimizin şehit ve gazi aileleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2024, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER