Van'da şeker pancarı hasadı başladı

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Tevekli Mahallesi'nde düzenlenen tarla günü etkinliği ile birlikte şeker pancarı hasadı başladı.

Van'da şeker pancarı hasadı başladı

Van'da şeker pancarının üretiminin arttırılması, ekonomik değerinin yanında istihdam ve tarımsal üretimde devamlılığının sağlaması amacıyla Tuşba ilçesinde bulunan Tevekli Mahallesi'nde şeker pancarı hasadı tarla günü etkinliği gerçekleştirildi.

Şeker pancarı hasadı tarla günü etkinliğine Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Veziroğlu, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Üreticilerle bir araya gelerek hasat hakkında bilgiler alan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, olağanüstü gayret göstererek tarım üretimine büyük katkıda bulunan çiftçilere çalışmalarında başarılar dileyerek, hasatlarının bol, kazançlarının bereketli olması temennisinde bulundu.

Van'da çiftçiler, gerçekleştirdikleri şeker pancarı üretimi ile temel gıda talebinin karşılanmasının yanı sıra tarımsal üretime ve istihdama büyük katkı sağlıyorlar. Yetiştiriciler, tarımsal üretim açısından çok önem taşıyan şeker pancarında hasada devam ediyor.

"BÜTÜN ÇİFTÇİLERİMİZE BEREKETLİ BİR SEZON DİLİYORUM"

Hasat etkinliğinde konuşan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın her zaman destekleriyle çiftçilerin yanında yer aldığını belirterek, "Bugün Tuşba ilçemizin Tevekli Mahallesi'nde şeker pancarı tarla günü etkinliğine katıldık. İlimiz genelinde sezon başında ekilen şeker pancarında artık hasat yapılmaya başlandı. Bu anlamda bütün çiftçilerimize hasatlarının bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, bakanlığımızın destekleriyle her anlamda çiftçilerimize destekler sunmaya devam ediyoruz. İlimizde tarımın daha da gelişmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Şeker pancarıyla uğraşan çiftçilerimiz gerçekten çok değerli ve anlamlı bir iş yapıyor. Tekrar bütün çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şeker pancarı ilk hasat tarla günü etkinliği fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2024, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER