Van'da toplu ulaşıma zam geldi

Van'da toplu taşıma hizmeti veren H, M, V, T, S plakalı araçların yanı sıra, gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler ve belediyeye ait otobüsler sürücüleri, artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma ücretlerine iyileştirme yapılması talebinde bulunmuştu. Sürücülerin bu talebi belediye tarafından olumlu karşılandı ve şehir içi ulaşıma zam yapıldı. Yapılan zamlar toplu taşıma sahiplerini sevindirirken, vatandaşı ise üzdü.

Van'da toplu ulaşıma zam geldi

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı olağan toplantısında ulaşıma zam yapılması talep edilmişti. Yapılan talep olumlu karşılanırken, kentte şehir içi ulaşıma zam geldi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın son dönemlerde artan akaryakıt fiyatlarından sonra sık sık zam talebinde bulunması yapılan UKOME toplantısı sonrası kesinleşti. Yapılan UKOME toplantısı sonrası daha önce 11 TL olan şehir içi tam ücreti, yaklaşık yüzde 25'lik zam ile 13,50 TL'ye çıkarıldı.

Şoför esnafının bu talebi, geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında masaya yatırıldı. Toplantı sonrası kent içi ulaşıma zam kararı alındı. Şehir içi tam ücreti 11 TL'den 13,50 TL'ye çıkarılırken, kent genelinde zam dün itibariyle uygulanmaya başladı. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, akaryakıt artışı ve girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Başkan Tuğrul, gelinen noktada sürekli artan maliyetler nedeniyle fiyat artışı yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, şoför esnafını ve vatandaşı düşünerek bir karar aldıklarını vurguladı. Başkan Tuğrul, son dönemde benzin ve motorine gelen zamların şoför esnafını çok fazla zorladığını ve bundan dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Zam kararı sonrası H plakalı halk otobüslerinde şehir içi (sürücü harcama) 13,50 TL, şehir içi akbil 12,50 TL, şehir içi öğrenci (sürücü harcama) 10 TL, şehir içi öğrenci akbil 8,50 TL, Kampüs tam (sürücü harcama) 16 TL, Kampüs tam akbil 14 TL, Kampüs öğrenci (sürücü harcama) 12,50 TL, Kampüs öğrenci akbil 11 TL, E1  (sürücü harcama) 16 TL, E1 akbil 14 TL, Kampüs içi ise 5 TL oldu.

M plakalı minibüslerde ise, şehir içit am bilet 13,50 TL, şehir içi öğrenci 10 TL, Kampüs tam bilet 16 TL, Kampüs öğrenci 12,50 TL, Kampüsü içi ücret 5 TL, Topaktaş tam ücreti 17 TL, Topaktaş öğrenci ücreti 12,50 TL, F Tipi Cezaevi tam ücreti 18 TL, F Tipi Cezaevi öğrenci ücreti ise 13,50 TL olarak belirlendi.

Yapılan zam şehir içi ulaşımda uygulanmaya başladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER