Van’da ulaşıma yüzde 25 zam…

Van'da toplu taşıma hizmeti veren H, M, V, T, S plakalı araçların yanı sıra, gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler ve belediyeye ait otobüsler sürücüleri, artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma ücretlerine iyileştirme yapılması talebinde bulunmuştu. Sürücülerin bu talebi belediye tarafından olumlu karşılandı ve şehir içi ulaşıma %25 zam yapıldı. Yapılan zamlar toplu taşıma sahiplerini sevindirirken, vatandaşı ise üzdü.

Van’da ulaşıma yüzde 25 zam…

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan mor otobüsler hariç kent genelinde ve ilçe sınırları içinde hizmet veren H, M, V T ve S plakalı toplu taşıma araçları ve gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflere artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma ücretlerinde yüzde 25 zam yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ağustos ayı olağan toplantısında ulaşıma zam yapılması talep edilmişti. Yapılan talep olumlu karşılanırken, kentte şehir içi ulaşıma zam geldi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın son dönemlerde artan akaryakıt fiyatlarından sonra sık sık zam talebinde bulunması yapılan UKOME toplantısı sonrası kesinleşti. Yapılan UKOME toplantısı sonrası daha önce 13,50 TL olan şehir içi tam ücreti, yaklaşık yüzde 25'lik zam ile 17 TL'ye çıkarıldı.

Şoför esnafının bu talebi, önceki gün yapılan UKOME toplantısında masaya yatırıldı. Toplantı sonrası kent içi ulaşıma zam kararı alındı. Şehir içi tam ücreti 13,50 TL'den 17'ye çıkarılırken, yeni zammın önümüzdeki haftadan itibaren uygulanması bekleniyor.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Başkan Tuğrul, gelinen noktada sürekli artan maliyetler nedeniyle fiyat artışı yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, şoför esnafını ve vatandaşı düşünerek bir karar aldıklarını vurguladı. Başkan Tuğrul, son dönemde girdi maliyetlerinin artmasından dolayı şoför esnafının çok fazla zorladığını ve bundan dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Vatandaşlar ise yapılan zammın kendilerini çok ciddi derecede sarsacağını belirtti. Şehir içi ulaşıma yapılan zammın bütçelerini zorlayacağını söyleyen vatandaşlar, özellikle kısa mesafeye giden toplu taşıma araçlarında aynı tarifelerin uygulanmaması gerektiğini vurguladılar.

Yapılan zamlarla birlikte kampüs tam 20’ye, kampüs öğrenci 15 TL’ye, şehir merkezi tam 17 TL’ye, şehir merkezi öğrenci ise 12,5 TL’ye yükselmiş oldu.

Yüzde 25’lik zammın önümüzdeki haftadan itibaren uygulanması bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2024, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER